Dacia Duster intră în lupta pentru titlul "Mașina Anului 2025 în Europa"

de Alexandru Monenciu
Marti, 06.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii competiției Mașina Anului în Europa 2025 au anunțat deja lista lungă de modele care intră în lupta pentru titlu. Pe această listă regăsim și noua Dacia Duster.

În fiecare an, juriul competiției Car of The Year (COTY) decernează premiile pentru cea mai bună mașină a anului în lume și în Europa. Juriul este format din 59 de membri (jurnaliști auto) din 22 de țări.

Deși mai sunt luni bune până să aflăm câștigătorii de anul viitor, juriul COTY a finalizat deja lista cu 41 de modele care se luptă pentru titlul de Mașina Anului 2025 în Europa. Procesul de votare este împărțit în două etape: prima dată, lista va fi redusă la doar 7 modele, iar dintre acestea va fi desemnat marele câștigător.

Noua generație Dacia Duster este unul dintre modelele care au intrat în cursa pentru titlul de Mașina Anului 2025 în Europa.

Alături de SUV-ul producătorului de la Mioveni mai regăsim nume ca Alfa Romeo Junior, BMW X2/i2, Citroen C3/e-C3, Cupra Tavascan, Ford Explorer, Hyundai Inster, KGM Torres, Lexus LBX, Maserati Grecale și Mini Cooper SE.

Alături de acestea este și Opel Grandland, Polestar 3, Porsche Macan, Renault Symbioz, Skoda Superb, Smart #3, Toyota Land Cruiser, Volkswagen Tiguan și Xpeng G6.

Să nu uităm de Audi Q6 e-tron, BYD Seal U, Citroen C3 Aircross, Cupra Terramar, Fiat Grande Panda, Ford Tourneo Courier, Hyundai Santa Fe, Kia EV3, Maserati GranTurismo, Mazda CX-80, MG Cyberster, Mini Countryman, Open Frontera, Polestar 4, Renault 5, Renault Rafale, Skoda Kodiaq, Suzuki Swift, Volkswagen Passat și Volvo EX90.

Pentru a intra în competiția Car of The Year, modelele trebuie să fie vehicule noi aflate în vânzare acum, sau înainte de sfârșitul anului, pe cinci sau mai multe piețe europene.

via COTY

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru