Dacia anunță prețuri reduse cu până la 2000 de euro pentru aproape toate modelele sale

de Tiberiu Safta
Sambata, 21.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a redus oficial prețurile modelelor sale pe piața noastră. Unele modele, precum Duster și Logan, sunt mai ieftine cu 1000 de euro, în timp ce Sandero are acum un preț redus cu 2000 de euro.

Constructorul de la Mioveni a anunțat prețuri noi pentru majoritatea modelelor sale pe piața noastră. Aproape toate modelele mărcii au acum un preț de achiziție mai mic cu până la 2000 de euro. Modelul cu cea mai mare reducere de preț este Sandero, care poate fi acum cumpărat la un preț de 13.300 de euro.

În același timp, modelele Duster și Logan beneficiază de o reducere de 1000 de euro. În cazul lui Duster, noul preț de pornire este de 17.000 de euro, de la 18.000 de euro. De cealaltă parte, Dacia Logan are acum un preț de 12.500 de euro, redus de la 13.500 de euro. Modelul cu cea mai mică reducere de preț este Jogger, care costă acum 16.390 de euro, mai ieftin cu 300 de euro.

Singurul model care nu beneficiază de aceste reduceri de preț este unicul model electric din gamă, Dacia Spring. În continuare, modelul electric de oraș are un preț de pornire de 16.900 de euro.

Motivul pentru care Dacia a decis să reducă prețurile modelelor sale este din cauza situației negative a pieței auto din România în ultima perioadă.

În luna august, vânzările de mașini noi au scăzut cu 18% față de aceeași lună din 2023. De asemenea, vânzările Dacia au scăzut cu 38% prin comparație cu perioada similară de anul trecut.

„Dacă vedeți un discount pe undeva este, de obicei, un efect al faptului că piața nu merge bine în acea zonă”, a declarat Xavier Martinet, șeful de vânzări Dacia la nivel mondial.

În august, Dacia Duster s-a vândut în doar 792 de exemplare. Totuși, modelul rămâne pe un trend pozitiv. De la începutul acestui an și până la finalul lui august au fost vândute circa 11.000 de exemplare Duster în România.

via Dacia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru