Dacia a reluat productia, dar vestile proaste continua
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Saptamana aceasta a inceput bine pentru Dacia, constructorul roman anuntand oficial ca uzina de la Mioveni si-a deschis portile din nou. Angajatii trimisi acasa in urma cu doua saptamani si-au reluat programul de lucru in conditii normale.
Cererea scazuta a modelelor constructorului roman la nivel mondial dar si national va afecta serios ciclul de productie, de pe poarta uzinei urmand sa iasa zilnic 1085 de unitati, cu 20% mai putine decat in zilele normale ale anului trecute.
Ilie Iordache, vicepresedintele Sindicatului Dacia Automobile, a declarat pentru Mediafax, ca "oamenii au fost platiti in perioadele de somaj tehnic cu 85% din salariul individual brut, dar ca acestia isi doresc sa munceasca si sa isi primeasca salariile intregi. Angajatii au revenit la munca incepand de astazi, la ora primului schimb."
Vestile nu sunt prea bune pentru Dacia. In conditiile in care constructorul roman ar putea raporta in luna ianuarie o scadere cu 75% a vanzarilor, pentru ca cererea a fost de doar 50 de unitati pe zi fata de 200 cate erau inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.
In prima faza, daca piata va continua sa scada, Dacia intentioneaza sa opreasca din nou productia in perioada februarie martie. Urmatoarea masura va fi insa si mai drastica, subsidiarul Renault urmand sa renunte la un schimb de lucru, ceea ce ar insemna renuntarea la aproximativ 4000 de oameni.
via | Mediafax
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Intern
-
Holand Automotive Group este noul partener oficial Ferrari la București, începând cu luna ianuarie 2025. Forza Rossa și-a vândut toate activitățile comerciale după 18 ani de activitate. (21.01)
-
Potrivit celor mai noi date furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din România, producția de mașini din țara noastră a atins un nou record în 2024. Anul trecut au fost produse peste 560.000 de mașini în România. (17.01)
-
Noua Dacia Bigster poate fi comandată în România. Disponibil în patru niveluri de echipare, noul SUV de segment C pornește de la 23.000 de euro, cu TVA inclus. (09.01)
- Noua Skoda Superb Hatch, acum și în versiune PHEV: autonomie electrică de peste 120 km
- Euro NCAP: Cele mai sigure mașini testate în 2024
- Volkswagen ID.7 a parcurs 941 de kilometri cu o singură încărcare
- Primele imagini neoficiale cu noul Volkswagen T-Roc
- FOTOSPION: Primele imagini cu Skoda Space, un crossover electric cu 7 locuri
Este posibil ca generatiile viitoare sa rada de generatia actuala pentru cateva motive printre care si aceste masini dar... asta nu voi stii niciodata.
In acelasi timp, societatea umana are o problema in consum in sine. Consumam prea mult si prost.
Sunt convins ca daca un roman ar fi castigat in tara pe an cel putin 30000 EURO ca si "baietii" din occident altfel ar fi stat treaba.
Dar noi nu am fost buni decat sa le dam pamant , conditii si ajutoare de stat intr-o tara asa saraca.
Scuze daca am fost prea patimas ...
.........am pus botu la linku' care spune ,,vrei bani de un peugeot''???...si m-am dus la dealeru din pantelimon sa vad care e treaba
..........se presupune ca fiind criza se vor face niste facilitati...........AIUREA.....ABUREALA TOTALA........finantarea e de fapt leasing operational si la o masina de 8800 euro(peugeot 206 sedan) avansul reprezinta ultimele 6 rate fixe ,valoarea ratei fiind de 220 euro la finantare pe 60 de luni
...calculati voi cati bani iau jepcarii astia mincinosi care spun ca nu au comision,nu e nevoie de venit dar trebuie adeverinta de la serviciu........si multe altele.........
.....daca am vazut ca nu o scot la capat cu rumanu' am spus sa-mi calculeze rata la leasing normal cu avans de 2000 euro si valoare reziduala(pe care o platesti la inceput,ce contradictie) si tot ajungea rata la peste 200 euro
Atunci l-am intrebat de rata dobanzii pe care o practica si DAE si a inceput s-o balbaie fara sa-mi dea cifre exacte..........concluziile le trageti voi.....
Cea mai mare dezamagire este ca omul, omul insine, individul, si-a pierdut bunatatea, puterea, prestanta, mandria, cinstea, convingerea, loialitatea(in orice ordine vreti) si a devenit obiect...obiect manipulabil in masa.
Si apropo de " IOIO":
omule, plapuma ne-am vandut-o !!! Demult !!!
@Neogalaxi: respect, nu ai vorbit anagramat si DA! ai dreptate