Dacia a produs un milion de mașini pe GPL în ultimii 12 ani

de Alexandru Monenciu
Marti, 25.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul de la Mioveni a produs un milion de vehicule cu motorizare mixtă benzină și GPL în ultimii 12 ani. Pe piața din România, Logan este cel mai popular model pe GPL.

ECO-G, pe benzină și GPL, este una dintre cele mai populare motorizări din gama Dacia. Potrivit celor mai recente cifre, motorizările ECO-G reprezintă, anul acesta, 35% din vânzările mărcii pe piața din România.

Logan este cel mai popular model cu această motorizare pe benzină și GPL, reprezentând 55% din totalul vânzărilor. Este urmat de Sandero (48%), inclusiv Sandero Stepway, și Jogger (44%).

La nivel global, cele mai importante piețe pentru gama Dacia ECO-G sunt Italia, Franța, Germania, Spania și Polonia.

În modul de funcționare pe GPL, modelele gamei Dacia emit, în medie, cu 10% mai puțin CO2 decât cele echipate cu motorizări pe benzină echivalente.

Din 2012 și până în prezent, Dacia a produs un milion de vehicule cu motorizare mixtă benzină și GPL.

via Dacia

Comentarii (1)

  • Bravo Dacia
    Se pare mai toti producatorii au abandonat GPL-ul din cauza mizeriei de injectie directa. Chiar si Fiat care erau campioni la GPL renunta la el incet incet. Noroc ca Dacia inca mai ofera solutia asta.
    Numai cine nu a avut GPL nu stie cat e de economic. Unde GPL-ul e la cel mult jumate din pretul benzinei, bate tot la cost de rulare (adevaratul "consum") inclusiv hibridele.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru