Dacia: 100.000 de exemplare Duster comercializate în Marea Britanie

de Alexandru Monenciu
Marti, 21.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Duster a ajuns la 100.000 de exemplare comercializate în Marea Britanie. Mașina aniversară este un Duster finisat în nuanța Dusty Khaki și echipat cu motorizarea TCe 150.

Dacia Duster a debutat pe piața din Marea Britanie în 2013. În această țară, SUV-ul mărcii de la Mioveni reprezintă 36% din vânzări și a câștigat, în tot acest timp, peste 20 de premii.

Acum, Duster a atins o bornă importantă, ajungând la 100.000 de exemplare comercializate în această țară. Mașina aniversară este un Duster în nivelul de echipare Journey, finisat în nuanța Dusty Khaki și echipat cu motorizarea TCe 150, cu transmisie automată.

În ceea ce privește preferințele clienților britanici atunci când își configurează un Duster, majoritatea optează pentru nuanța exterioară Alb Glacier și pentru motorizarea TCe 130.

Noua generație Dacia Duster ajunge în Marea Britanie anul acesta, dar deja au fost înregistrate peste 12.500 de pre-comenzi.

via Dacia

Comentarii (23)

  • Fraieri britanicii ăștia, n-au auzit de bemveu, lux, premium.
    13 7
  • 100000 nu sunt chiar multe mașini.
    Si sunt dezamagit de englezi, ca ei merg pe Duster si Sandero in timp ce romanii meseriasi aleg BMW-uri DIZAL sh adevarate.
    Nepriceputi si saraci englezii, sa vina la romani sa invete ce e alea mașini boss.
    Noi avem multi experti prin Romania, spre bucuria germanilor.
    12 6
  • Dizăl Rulz Forevăr
    Germanii sa ne pupe picioarele că îi ajutam sa scape de rable. Dacă nu eram noi le trimiteau în Ucraina, ca londonezii.
    6 2
  • Adevaru' ca cea mai buna optiune la ora asta, cea mai desteapta alegere e un Diesel SH din vest cu km putini, pana-n 50 k. Ce a devenit industria auto in momentul asta e o gluma proasta. Sa-ti iei un "hibrid" de la Reno cu supersofisticaciuni inutile care tot nu iti aduc cuplu si consum de Diesel e o prostie. Practic te bagi singur in rahat. Ai revizii scumpe si "sansa" sa se strice ceva la puzderia de "sisteme", moment in care ai pus-o de mamaliga. Platesti mii de eur reparatii. Ca o sa salvam noi planeta in Europa. numai noi. In timp ce Ciaina construieste cateva centrale pe carbune in fiecare luna. Ori suntem noi prosti, ori suntem prosti. Una din 2.
    3 7
  • E greau cu sofisticăciuni. Nici natura nu a fost darnică cu tine dar nici nu mai ai 20 de ani. Ori ești prost ori ești prost. Ori undeva la mijloc.
    8 7
  • @PMC
    Eu sunt în Anglia. Când vii să iei gunoiul să bați la ușă că am și o saltea. Până în 50k km, nepătată, nu bate nu trăncăne.
    7 6
  • Păcăliciule, cu fiecare comentariu pe care-l faci demonstrezi că nu prea debordezi de inteligență. O mașină până-n 50 k, practic, este o mașină nouă, cu aceeași puzderie de sisteme și sofisticăciuni ca orice mașină ieșită acum din showroom. Pricepi chestia asta? Și, cu atât mai mult, la un sh adus de samsar ai ocazia de a o pune de mămăligă rău și mai mult decât la una nouă. A, că tu ești depășit de tehnologie, e altceva. Cre' că cel mai nimerit ar fi să-ți iei un aro, cu motor de Brașov. Simplu, diesel și fără sofisticăciuni care să te pună-n încurcătură. Bun de cărat oi și lucernă, ai cuplu și consum mic. Până una-alta, un benzinar/hibrid nou, cu garanție, fie el renault/dacia/duster/skoda/kia sau ce vrei tu, bate la c*ru gol orice sh diesel. Și ți-o spune unul care a tot avut dieseluri cât n-a avut tot neamul tău.
    3 5
  • Andrei
    Sunt curios ce o să ia specimenul de mai sus când vor dispărea diesel-urile și de pe piața SH. Că doar nu o sa ia vreun "Reno cu supersofisticaciuni inutile" second hand :))

    A, stai! El vizează sa vină fasciștii la putere ca sa îi adică tancul/tractorul înapoi.
    5 4
  • Va distrati bine voi asa, intre voi? O faceti in cerc? :))
    @ 10:19 - sa mori tu ca un Diesel cu 50k de km are aceeasi sofisticaciune ca un reno hibrid model actual? :) Esti ok? Ai dormit bine? Sigur ti-au dat medicamentele bune azi, nu le-au gresit cu colegul de salon? :))

    Dar ce ma mir eu? E business as usual: de cate ori le spui ceva trepadusilor marxisti, incep cu atac la persoana si cu interziceri, pus taxe. Atat pot, sloganuri si automatisme autoritare. Logica, gandire n-ai sa gasesti la asemenea vietuitoare. :)) Nu-i nimic fetelor, nu peste multa vreme visele voastre umede o sa se transforme in cele mai urate cosmaruri. Deja a inceput de altfel. De aia sunteti asa isterici, jigniti in stanga si-n dreapta si visati la un stat cat mai vast si mai puternic care sa aiba grija de mironositze ca voi. :)
    2 5
  • Hai deșteptule, plimbă-ți rabla in altă parte. Preferabil pe front, unde a început deja.
    1 4
  • George Simion
    Tati, hai pe TikTok ca a intrat material de la Kremlin. Îi rupem pe marxisti la alegeri. Heil Putin!
    0 7
  • As minti sa nu recunosc o oarecare placere cand vad cu cat sârg dati refresh sa vedeti cu ce va fac de ras de data asta, cum va mai demonstrez ca nu ganditi nici cat o gaina beata. :)) Incep sa inteleg de ce au unii dependentza de asa ceva. :))
    2 6
  • Foarte ironic ținând cont ca tocmai ai dat "refresh". Dacă erai cat de cat deștept îți dădeai seama când e cazul sa te oprești.
    6 5
  • Am auzit ca s-au deschis mai multe centre de productie si vanzare de masini cu maxim 50 k de km si motoare diesel. Practic sunt 100 k de masini pe zi scoase la vanzare pentru europa de est.
    4 3
  • Andrei
    Ăsta si Dutz sunt studii de caz pentru Dunning-Kruger.
    4 3
  • : ))))
    @Papagal

    Vezi? fix ce-ți ziceam. Nu pre mustești de inteligență. Pentru tine dieselul suprem e aro 243. Că 244 e prea lux. Simplu, două manete și trei butoane. Dacă ar fi cu unu mai mult deja ți-ai prinde deștele. Așadar, băi papagal, din '77 tehnica, fie ea și dizăl, a mai evoluat. Mai urcă-te și tu într-un bolt, uber sau taxi și roagă-l pe șofer să-ți mai arate la butoane și minunează-te de sofisticăciuni, papagalule.
    3 3
  • PMC… le dai ce trebuie dat și “pleci”. Nu mai citești ce răspund și dacă totuși te mănâncă și citești… bine’nțeles nu le răspunzi că-ți pierzi vremea.
    Amintește-le că-s foci spălate pe creier (musai de fiecare dată anticipat) că ăștia uită de la mână până la gură.
    Eu mi-am “luat” un diesel beton anul trecut de la VW asa cum fac la fiecare 3-4 ani și o să fac cât am de unde lua.
    1 2
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Nenea cu focile spălate pe creier... Bate sau nu vântul noaptea?
    3 1
  • @Dutz

    Să înțeleg că cine este împotriva Diesel este focă spălată pe creier? Mișto!
    Asta îmi amintește de principiul „Cine nu este cu noi este împotriva noastră”, Lenin se ghida după principiul ăsta vedea peste tot potențiali contrarevoluționari.
    Uite, eu unul, am avut și benzinar și diesel, acum am doar benzinare și m-aș orienta către un hibrid. În ce categorie intru?
    4 1
  • @Dutz: pai uita-te si tu la inceputul "discutiei". Pur si simplu mi-am spus o parere. Dupa care am fost facut in toate felurile: prost, pacalici, sarac cu duhul, gunoier englez, samd. Am raspuns si eu cumva pe mintea lor si am realizat ca nu am chef sa ma bag in troaca porcilor, cum se spune. :))
    Pur si simplu am avut dreptate de atatea ori deja, se intampla chestii pe care eu, tu si inca cativa le spunem deja de ani de zile, incat am reusit sa isterizam niste trepadusi electrolli. :)) Acum asteapta cu nerabdare orice parere de-a mea doar ca sa vina cu injurii aiurea, pentru ca argumente nu au. Realitatea se incapataneaza sa ne dea dreptate. :) So, there you go. :)

    PS: Daca cineva va fi curios de stocul Mercedes romania, nu mica-i va fi mirarea sa vada electrice cu 20.000 Eur reducere. In astimp, suratele lor pe benzina/diesel au reduceri minime sau deloc. Inclusiv PHEVurile au 5000 Eur taieri de pret. :) Acum, pentru necunoscatorii cu ifose de experti trebuie spus ca Mercedes e un brand care NU face reduceri, decat minime. Asta asa, pentru context. ;)
    0 4
  • Corecție: n-am spus ca ești gunoier englez ci gunoier român. Vezi, nu ești atât de deștept pe cât te crezi.

    Hai să îți explic, ca să nu ramâi nedumerit: eu am un gunoi diesel și vreau să scap de el. Tu îmi iei mie gunoiul și mă ajuți să cumpăr o mașină nouă.
    4 1
  • Iti explic eu mateutza: eu sunt gunoierul care te ia pe tine si te recicleaza. Astfel protejam planeta si o facem un loc mai bun. :-D
    0 4
  • Bravo, nice come back, cum zic englezii. Mult succes. Sa nu uiți sa bați la ușă când vii cu reciclatul.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru