Czinger 21C, cea mai rapidă mașină de serie pe urcarea de la Goodwood

de Alexandru Monenciu
Luni, 15.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Czinger 21C a stabilit un nou record, pentru o mașină de serie, pe celebra urcare de la Goodwood. Vechea performanță era deținută de Rimac Nevera.

Celebrul Festival al Vitezei de la Goodwood s-a încheiat și avem un nou record înregistrat de o mașină de serie. Anul trecut, Rimac Nevera a parcurs celebra urcare în 49.32 secunde.

Noua performanță îi aparține modelului american Czinger 21C. Cu Chris Ward la volan, 21C a trecut linia de sosire în 48.83 secunde.

Vorbim, teoretic, despre o mașină de serie, dar trebuie menționat că producția lui Czinger 21C este limitată la 80 de exemplare. Echipat cu un motor V8 de 2.88 litri, twin-turbo, și două unități electrice, modelul american este capabil de 1.250 CP.

Deși este o performanță impresionantă, cea mai rapidă mașină de la Goodwood rămâne McMurtry Speirling. În urmă cu doi ani, Max Chilton a stabilit recordul absolut de 39.08 secunde.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru