Cumparatorul Saab va fi anuntat miercuri, Koenigsegg e favorit

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 15.06.2009
Compania Saab va anunta in cursul acestei saptamani numele viitorului posesor al activelor marcii. Toate indiciile duc spre producatorul de masini sport de lux Koenigsegg.

Numele viitorului cumparator al marcii Saab va fi anuntat, spune presa din Suedia, in cursul acestei saptamani. Desi anuntul oficial nu a fost inca facut, Reuters a speculat pe marginea acestui subiect acum cateva zile, agentia de presa citand surse interne care sustineau faptul ca producatorul suedez de supercar-uri Koenigsegg va fi posesorul marcii de care General Motors vrea sa scape.

"Sunt sanse mari ca anuntul referitor la noul posesor al marcii Saab sa fie facut in cursul acestei saptamani", a declarat astazi Gunilla Gustavs, purtatorul de cuvant al marcii suedeze.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant Saab a anuntat ca marca a ajuns la un acord cu creditorii Saab, 80% dintre acestia fiind de acord sa scada pretentiile legate de datoriile acumulate pana acum de producatorul scandinav.

Conform informatiilor publicate de Reuters, Saab are nevoie ca 75% dintre creditorii sai sa fie de acord cu scaderea datoriilor pentru ca marca sa poata semna contractul de preluare cu viitorul sau posesor. Deocamdata, Saab se afla sub protectia unui tribunal din Suedia fata de creditorii sai, compania prelungindu-si recent perioada de protectie pana in luna august.

"Suntem deasupra marjei de care avem nevoie, ceea ce e bine.

Asta inseamna ca semnarea acordului cu viitorul cumparator este, mai mult sau mai putin, o formalitate", a incheiat Ganilla Gustavs.

via | Just Auto (inreg)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru