Coreenii au inventat un vehicul electric fara baterii
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Institutul de Tehnologie Avansata din Coreea a inventat un vehicul electric incarcat prin inductie, care nu are nevoie de baterii pentru a circula. Modelul KAIST OLEV foloseste curentul electric oferit de cablurile subterane, amplasate chiar sub suprafata de rulare. Spre deosebire de tramvaie, troileibuze si garnituri de metrou, OLEV nu face niciun fel de legatura fizica intre “sina” si vehicul. Transferul de curent electric este realizat prin inductie, iar oficialii KAIST anunta o eficienta de 80% in cazul unei distante de 1 centrimetru, respectiv 60 % eficienta in cazul unei distante de 12 centimetri dintre contacte.
Aceasta tehnologie promite sa reduca importurile de petrol cu 35 de milioane de barili pe an, ceea ce valoreaza circa 3 miliarde de dolari, in conditiile in care un baril ar fi 80 de dolari. In prima faza, cei de la KAIST au reusit sa demonstreze functionalitatea acestui concept, prin probele de functionare cu o distanta de 1 centrimetru intre electrozi. Ulterior, distanta a fost marita pana la 12 centimetri, realizand prototipul prezentat recent.
Via | Allcarselectric
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Modele noi
-
Skoda a publicat o imagine teaser cu noul Elroq RS, versiunea de performanță a crossover-ului electric. Noul model va fi prezentat oficial la începutul lui aprilie. (28.03)
-
Smart ar urma să relanseze celebrul său model de oraș ForTwo în următorii ani. Noul model ar urma să aibă un design inspirat de prima generație a modelului și ar urma să fie bazat pe o platformă dezvoltată împreună cu Geely. (28.03)
-
Mercedes-Benz a lansat o versiune nouă, cu baterie mai mare pentru utilitara electrică eVito. Odată cu această îmbunătățire, modelul comercial are și o autonomie mărită. (27.03)
-
Stellantis ar putea relua producția legendarului motor HEMI
-
FOTOSPION: Primele imagini cu viitorul Audi Q9, un viitor rival pentru BMW X7 și Range Rover
-
Prețuri noua Mazda 6e în România: start de la 43.500 euro
-
Primele imagini cu noul Nissan Leaf: crossover electric cu 600 km autonomie
-
Deschizător de drumuri
O alta idee foarte tare este sa inconjuram soarele cu o structura masina care sa converteasca cam 95% din energia emisa in energie pe care o putem folosi la alte chestii, singura problema este ca este bine de folosit in sisteme in care nu exista viata (fie inteligenta sau doar animala). Evident SF-ul abunda de astfel de solutii dar pana la urma... energia totala emisa de soare cam intr-o secunda... alimenteaza tot pamantul cel putin 1 an :))) Si asta... chiar daca soarele nostru mai poate lumina sistemul inca... vreo 6 miliarde de ani. Evident... dupa cele 6 miliarde se pot trimite vreo 20000 de focoase nucleare si treaba o ia de la capat pentru inca vreo 2 miliarde de ani :))))
Prezent : "Ma duc sa ard niste benzina"
Viitor : "Ma duc sa consum niste baterii"
Dar pana at,personal ,voi ajuta la arderea fiecarui strop pe combustibil folosit pentru automobile
PS: este "perpetuum mobile" ,nu "perpetum mobile". Se pare ca si la limba romana ai chiulit.
Morala: mai bine te duci in padure. Fugi si arde fiecare "strop pe combustibil folosit pentru automobile" si lasa probleme de fizica , si in general tot ce tine de R&D , pe seama celor care pot.
Cred ca daca as abandona un astfel de proiect si as dezvolta altele , as putea sa economisesc mai mult.... :)))