Compania mixtă creată de Volkswagen și Rivian, aprobată oficial de consiliul german de concurență

de Tiberiu Safta
Marti, 30.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Consiliul de concurență din Germania a aprobat oficial noua companie mixtă înființată de Volkswagen și Rivian. Prin noua firmă, cele două mărci vor dezvolta sisteme software noi pentru viitoare mașini electrice.

În iunie, Volkswagen a anunțat înființarea unui parteneriat cu Rivian, constructorul american de SUV-uri și camionete electrice. Cele două mărci au înființat o companie mixtă prin care vor dezvolta sisteme software noi pentru viitoare modele electrice.

Acum, la o lună după anunțul inițial, noul parteneriat Volkswagen-Rivian a fost aprobat oficial de către Consiliul de Concurență din Germania. Ambele mărci dețin fiecare câte 50% din noua societate mixtă. În prima fază, Volkswagen urmează să investească un miliard de dolari în Rivian.

Mai târziu, marca de la Wolfsburg va investi alte 4 miliarde de dolari în constructorul american în perioada 2025 – 2026.

via Reuters

Comentarii (5)

  • Dar pentru ce le trebuie software pentru electrice?
    Pe aici tot comenteaza unii ca sunt pe moarte, ca nu se cauta, nu e cerere, se vand prea putine.
    Cand faci astfel de aliante nu te gandesti pe termen lung deloc? Daca electricele nu sunt vandute si cautate, ce rost mai are investitiile in software pentru ele?
    2 3
  • Asta e ca să dea vina pe Rimac dacă îi prinde cu autonomia măsluită.
    3 2
  • O alianță înseamnă și neputința de a face ceva singur… alianța nu înseamnă neapărat succes. Poate însemna la fel ca unii de la VW nu mai cred ca BEV-urile sunt viitorul apropiat și în loc să cheltuiască mai mult cu dezvoltarea softurilor (unde aparent sunt probleme mari), au hotărât să arunce și un colac de salvare pentru Rivian.
    Ce-i sigur este sigur (și am afirmat în repetate rânduri anul trecut)… Fisker a dat faliment și culmea produceau mașinile viitorului.
    Urmează Lucid… ;)
    Mihai și Matei sunteți înduioșători… pe fază și mereu surprinzători, cel mai probabil aveți 20 de ani, împreună ;)
    3 3
  • Ambulanța
    Ni-no-ni-no
    3 1
  • Ha ha bv dutz niste strumfite.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru