Comisia Europeană micșorează taxele vamale pentru mașinile electrice produse în China

de Tiberiu Safta
Vineri, 28.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit informațiilor apărute în presă, Comisia Europeană a modificat taxele vamale pentru mașinile electrice produse în China. Astfel, taxele vamale pentru aceste vehicule vor fi ușor mai mici.

Începând din 4 iulie vor intra în vigoare taxe vamale noi pentru mașinile electrice produse în China și vândute în Uniunea Europeană. Această decizie care are ca scop să descurajeze producătorii chinezi în Europa prin creșterea artificială a prețurilor de achiziție a fost contestată atât de producătorii chinezi, cât și de către guvernul german.

Acum au apărut informații că aceste taxe vamale tocmai au fost modificate de către Comisia Europeană, potrivit publicației Bloomberg. Noile taxe vor fi mai mici, însă nu cu foarte mult. Astfel, în cazul producătorilor care au cooperat cu investigația deschisă de Comisia Europeană vor avea acum o taxă de 20.8% în loc de 21%.

De cealaltă parte, mărcile care au refuzat să coopereze la această investigație vor avea parte de o taxă de 37.6% în loc de 38.1% cum fusese stabilită inițial.

Noile taxe vamale, care vor intra în vigoare de săptămâna viitoare, vor fi provizorii. Comisia Europeană urmează să stabilească tarife permanente pentru mașinile electrice produse în China până în noiembrie.

via Economica

Comentarii (5)

  • Asta pare la mișto, în loc de 21%, 20,8 %, acum chinezii vor fi mulțumiți.
    13 0
  • Cine castiga din treaba asta?
    Corporatiile globaliste? DA
    Politicienii corupti care isi ingroasa bugetele? DA
    Cetatenii europeni? NU
    De fapt cetatenii europeni sunt violati pe toate partile.
    Pe de oparte taxe de poluare, taxe de carbon, taxe de tot felul.
    Pe de alta parte nu pot lua produse la pret corect de pe piata libera si sunt extra taxati.
    Cand se incepe odata revolutia sa dam jos capitalismul asta nenorocit, furt din orice unghi. Afara din europa cu toti politicienii tradatori! Afara din europa cu toti criminalii pusi pe furt, ahem profit.
    Nu e problema la orice alt produs ieftin din china, numai la masini,. ca deh corporatiile apartinand blackrock tre sa se imbuibe
    8 8
  • Marii producatori deja au anuntat deschiderea fabricilor in ue, in acest caz mu.e praduitorilor.
    Parca ieri cand se zvonea sa se anuleze aplicarea tva-ului vehiculelor electrice pentru stimularea/cresterea vanzarilor, iar acum nu stiu cum sa stopeze fenomenul EV.
    Huaaaa, scarbelor!
    6 4
  • Fenomenul EV… bună asta.
    Până acu o lună nu erau taxe, EV-urile au fost și încă sunt subvenționate și totuși se vând ca dracu.
    Încă sunt zeci de mii de EV-uri deja ajunse în Europa fără taxe și nu se aruncă nimeni, din contră au scăzut vânzările în ultimele luni.
    Ce fenomen ai observat?
    Stai să vezi iunie (campionatul de fotbal) iulie (jocuri olimpice), august (concedii), o să cadǎ vânzările ca MIG-urile.
    Cu Alin sunt mai decât de acord, UE este o inepție de taxe, reglementări si birocrație… aștept legea mersului la baie pentru treaba mare… doar de 2/sǎptǎmânǎ, naziști o sa ne spună ca salvăm apă și cel mai important in caz de o pandemie nu vom pune presiune pe producătorii de hârtie igienică… huuuu UE!!!
    6 6
  • Noul koleos, parteneriat Geely-Renault, Intelegere intre Saic si VAG sa dezvolte masini impreuna, etc.
    Scad sigur vanzarile ca migurile, mai degraba ca dieselurile, ca erau peste 50% cota de piata si in 5 ani nu mai sunt nici 15%. :))
    Deci rup astea la vanzari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru