Comisia Europeană ar putea reduce taxele vamale pentru Mini Cooper electric și Cupra Tavascan

de Tiberiu Safta
Vineri, 19.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Comisia Europeană ia în considerare să micșoreze valoarea taxelor vamale pentru două modele europene produse în China. Mai exact, sunt vizate Mini Cooper electric și Cupra Tavascan. Ambele modele sunt supuse taxei maxime de 37.6%.

Comisia Europeană, corpul executiv al Uniunii Europene, este pregătită să micșoreze valoare taxelor vamale pentru două modele electrice europene produse în China. În cazul de față este vorba despre MINI Cooper electric și Cupra Tavascan. În prezent, ambele modele au parte de taxa maximă de 37.6% impusă de către Comisia Europeană la începutul lunii iulie.

Potrivit informațiilor din presă, executivul european ar urma să micșoreze valoarea taxei vamale de la 37.6% la 20.8% pentru aceste două modele. Ambele mașini au fost penalizate cu valoarea maximă a taxei vamale din cauză că Grupul BMW și Grupul Volkswagen nu a cooperat în perioada în care Comisia Europeană a lansat o anchetă asupra producătorilor chinezi de mașini.

Agenția de presă Reuters sugerează că cei doi producători ar urma să fie reclasificați drept cooperanți. Chiar și așa, cei mai mulți producători se opun acestor taxe vamale din cauză că va afecta vânzările de mașini pe piața din China, una din cele mai importante piețe la nivel mondial.

Chiar dacă noile taxe vamale au fost impuse, acestea sunt provizorii timp de 4 luni.

Mai mult, zilele trecute a avut loc și un vot provizoriu între cele 27 de state membre UE cu privire la această temă. Rezultatele arată că 12 state au votat pentru aceste taxe, 4 au votat împotrivă, iar 11 s-au abținut.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Probabil ca BMW si VAG au dat o spaga pentru a inchide ochii si a face profit in continuare.
    "din cauză că Grupul BMW și Grupul Volkswagen nu a cooperat în perioada în care Comisia Europeană a lansat o anchetă asupra producătorilor chinezi de mașini."
    Aceste grupuri auto coopereaza doar cand stabilesc aliante ilegale si instaleaza softuri ilegale.
    Nu mi se pare corect sa se faca discriminare. Toate masinile produse in China sa fie taxate la fel!
    1 4
  • Nici sa intri pe AM fără cont nu este corect, nu există perfecțiune în viață.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru