Clienţii lui Chevrolet Volt parcurg 1600 de kilometri între două plinuri
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Deşi au trecut doar patru luni de la debutul noului Volt pe piaţa mondială, Chevrolet se grăbeşte deja să tragă primele concluzii. Potrivit unui studiu întreprins de constructorul american, şoferii noului Volt parcurg în medie 1600 de kilometri între două plinuri de benzină. Autonomia este oferită de setul de baterii litiu-ion ce poate fi reîncărcat la o priză normală.
Tony Posawatz, directorul de producţie pentru Chevrolet Volt, a declarat într-o conferinţă de presă că "noii clienţi parcurg până la 1600 de kilometri înainte de a realimenta rezervorul de benzină, bazându-se doar pe reîncărcarea bateriilor. Autonomia estimată confirmă încă o dată faptul că General Motors poate crea vehicule cu propulsie alternativă viabile".
Posawatz a mai adăugat: "Cererea pentru produsul nostru hibrid este foarte mare. Pur şi simplu, clienţii nu se pot sătura de noul Volt." Potrivit primelor statistici publicate de GM, în primul sfert al anului, Chevrolet a vândut 1210 unităţi Volt pe piaţa din Statele Unite.
Din decembrie până în prezent au fost livrate însă 1536 de unităţi.Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din General
-
Rolls-Royce a lansat propriul său set de șah ca un accesoriu pentru clienții mașinilor sale. Noul set include o suprafață de joc cu un lemn tăiat cu laser și piese din aluminiu care integrează magneți. (20.04)
-
John Elkann, președintele Stellantis, nu este de acord cu tarifele impuse de președintele american Donald Trump și nici cu normele de poluare foarte stricte impuse de Uniunea Europeană. El spune că industria auto este amenințată din cauza acestor două reglementări. (16.04)
-
Audi a anunțat un nou proiect prin care vrea ca vechile mașini de curse ale sale să ajungă în mâinile unor colecționari privați. Pentru început, Audi a scos la vânzare un prototip cu care a concurat în Campionatul Mondial de Anduranță și o mașină care a luat startul în seria DTM. (04.04)
-
Hyundai prezintă o nouă generație de motoare hibride: consum mai mic cu 45%
-
Renault a dezvoltat un sistem hibrid care poate fi montat în mașinile electrice
-
Noi detalii despre Mazda EZ-60: versiune cu motor termic pe post de generator
-
Prețuri noul Audi A6 Sedan în România: start de la 57.200 de euro
-
Noul concept Mercedes-Benz Vision V: monovolum de lux cu televizor 4K de 65 inch
hai mai da-l incolo de marketing. daca ne zic cati kW tre sa incarce la acei 1600km parcursi cu un plin (si in ce regim se utilizeaza masina)
atunci aflam cu adevarat daca ecuatia este viabila.
si nu in dolari, ca la ei kW are alta valoare ca in europa, ca sa nu zic romania.
In prezent, oricine poate avea o masinuta, dar carburantii automat s-au scumpit.
Masinile electrice/hibride sunt acum foarte scumpe, dar pretul energiei electrice este decent momentan.
Mai tarziu masinile elctrice se vor ieftini considerabil, dar ce te faci ca brusc se va scumpi energia electrica.
E ca o raie de care nu poti scapa. Mai amuzant este ca acum 15 ani ma uitam la un Mercedes S Klasse V12 si nu credeam sa-mi permit asa ceva vreodata. Acum, desi as putea sa cumpar asa ceva, nu am bani de benzina pentru un asemnea tanc pe 4 roti. De asta e bine totusi sa cumperi un lucru la timpul lui, nici prea devreme, nici prea tarziu.
Salut.
ca si la ei, si la noi, Kw-ul de energie electrica e mai ieftin decat cel din combustibil fosil.
Acum, la noi:
kw electric ---- 0,38 lei
kw benzina --- 0,55 lei
luand in considerare si randamentul net superior al unui motor electric (in cazul unui model full-electric) sau al unui motor termic optimizat (de genul unui hibrid ca a acelui de aici) insemna ca e o alternativa viabila.
Nu as fi atat de prapastios sa imi pun problema "ce te faci daca energia electrica se scumpeste brusc?" Electricitatea se va scumpi, inevitabil, dar trendul va fi mai putin apbrupt decat celui al combustibilului fosil astfel incat deacum in colo o masina electrica va fi o solutie demn de luat in seama. Iar mai tarziu prima optiune in alegerea alternativelor de propulsie.
- combustibilii fosili sunt foarte greu de produs fara investitii uriase (ma refer la sute de mii...chiar milioane de euro)
- combustibilii fosili nu se pot produce in toate zonele din lume.
- din cauza celor enumerate mai sus...combustibilii fosili sunt un pseudo monopol.
Electricitatea:
- poti sa o produci acasa (nu-i nevoie de sistem de extragere de sute de mii de euro si nici statii de procesare de milioane de euro)
- electricitatea se poate produce printr-un numar aproape infinit de posibilitati
- tehnologia pentrua a produce electricitate acasa...ii destul de scazuta (un utilizator casnic foloseste aproximativ 60kw/luna, un set de panouri solare de 150W costa 200 Euro - ai garantie de 25 ani)
Eu singura problema pe care o vad la Volt e pretul. Mi-as dori sa fie cel mult la fel de scump ca si Prius, dar daca nu se poate, asta e...
Daca un DVD-RW in 2000 costa cat un rinichi de la nevasta, acum costa cat 5 sticle de suc.
La fel ii si cu masina electrica.
In momentul in care cererea o sa depaseasca o valoare critica (probabil un 5% din productia mondiala de autoturisme)...atunci or sa aibe pretul echivalent cu autoturismele cu ardere interna...iar evolutia lor o sa fie mult mai rapida (multi producatori vor dori sa produca masini electrice => o concurenta mai apriga intre tehnologia oferita si pret).
Sa ne uitam la masini, in 1970 o masina costa echivalentul a 20.000 euro astazi, si nu multe aveau servo frana si servo-directie.
Acum, avem masini la 10.000 euro cu ABS, AerConditionat, Servo etc etc etc etc...La fel o sa fie cu masina electrica.
loooool
vezi ca ai gresit economia. e exact invers.
cererea mica, vorbind de un produs care doreste sa vanda cat mai mult impune o scadere a pretului. deci daca ai cerere mica nu vinzi scump ci cat mai ieftin posibil (adica scazi din profit caci costurile sunt inca mari)
in schimb daca vinzi mult, poate chiar la limita capacitatilor de productie atunci vinzi scump.
exemplul clar e dacia in romania care vinde produsele mai scump ca in vest si nu respecte clientul (caci vanzarile oricum sunt garantate)
full-electricele nu sunt eliberate pe piata pt ca ar cam pune la pamant monopolul (nu pseudo-monopol) celor ce il detin. ca de fapt este oligopol, e doar un aspect "tehnic".
O masina hibrid daca nu este utilizata corespunzator nu va returna cifrele magice ale constructorului. Stiu mai multe cazuri din Romania care s-au vaitat ca le consuma cat o masina obisnuita. Pai doh, daca nu stii sa circuli economic, si in specificatiile motorului electric e normal sa pape motorul pe benzina, si chiar mai mult, ca masina e mai grea pt puterea termicului.
deci oamenii parcurg 1200km pe electric ... deci 24 de plinuri electrice sau aproape 400kWh . . . deci cam 40 de dolari ;)
degeaba zici urban, caci intre bucuresti si (sa zicem) valcea e diferenta maaare de trafic, si ambele sunt orase.
sau chiar si in buc, depinde de ce zone abordezi
Probabil in conditii de trafic greu, consumul de curent creste cu maxim 10-20%. Pe cand la o masina cu ardere interena...consumul poate sa fie si dublu.
Motivele sunt simple:
Motorul electric nu functioneaza (nu consuma curent) atat timp cat nu calci acceleratia. Sa nu uitam ca in oras, in 30-40% din timp stai. Mai mult, un motor electric cu cat mergi mai incet...cu atat mai putin consuma. Motorul pe benzina...sub o anumita limita...cu cat mergi mai incet...cu atat mai mult consuma (de ex, un motor de 1.4l in tr-a I-a, la relanti consuma aprox 12-13l/100 km).
De asta, in oras, motorul electric bate cel mai rau la consum motorul cu ardere interna.