Citroen DS va inspira un viitor model de lux electric: va fi etalonul mărcii DS

de Tiberiu Safta
Luni, 20.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS Automobiles dorește să lanseze un nou model de lux, care va fi electric și va reprezenta etalonul mărcii. Conform declarațiilor șefului mărcii, noul model va fi inspirat puternic de clasicul Citroen DS.

Deși au trecut 69 de ani de la debutul lui Citroen DS, cel mai iubit model de lux al francezilor rămâne și astăzi o referință în industria auto. Acum, francezii de la DS Automobiles doresc să lanseze un viitor model electric de lux, care urmează să fie noul etalon al mărcii și care va fi inspirat de către celebrul model lansat pentru prima dată în 1955.

Informația a fost confirmată de către Olivier François, șeful mărcilor Fiat și DS. El spune că marca franceză de mașini premium este poziționată ca o marcă nouă cu o moștenire bogată, care este folosită pentru a crea o identitate distinctă față de mărcile de volum din cadrul Stellantis.

„Sunt puține mașini în istoria industriei auto care au devenit emblematice datorită faptului că sunt extrem de aerodinamice”, a declarat François pentru Auto Express. „Modelele DS din anii ’60 și ’70 erau exact așa. Aveau acest aspect foarte emblematic, un design care este recunoscut, iubit și amintit de toată lumea.

Dacă putem să legăm din nou acest ADN de design, putem avea cea mai frumoasă și, mai important, cea mai aerodinamică mașină electrică într-o lume cu brand-uri noi”, a mai adăugat François.

Șeful DS mai spune despre noul model electric„ar trebui să fie mare, scump și uimitor”. Din primele informații tehnice, noul model promite o autonomie de 700 de kilometri, urmând să preia bateria de 98 de kWh văzută la Peugeot E-3008. De asemenea, noul etalon al mărcii franceze ar urma să fie bazat pe platforma STLA Large și ar putea primi și o suspensie adaptivă, inspirată de cea hidraulică, prezentă și la clasicul Citroen DS.

Deocamdată, DS nu a confirmat anul lansării noului model electric. Cert este că acesta va fi unul din 8 modele DS noi care vor fi lansate în perioada 2024 – 2026. Există posibilitatea ca noul etalon al mărcii să fie lansat chiar anul viitor, atunci când se vor împlini 70 de ani de la debutul lui Citroen DS.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • O adăugire, ca să anticipăm cam cu va arăta noul DS:
    Platforma STLA Large este concepută pentru autovehicule de mare performanță, fie că sunt de lux sau off road, electrice sau cu motor clasic și este concepută de la zero pentru tracțiune electrică. Permite o configurare foarte flexibilă. Ca exemplu, pentru motoare cu combustie poate susține puterea unui Dodge Challenger, peste 700cp.
    3 0
  • E bine ca nu se mai inspiră puternic din Audi.
    DS4 e o bijuterie.
    3 1
  • Poi, n-o să poată face mare lucru… sau nu cât să conteze.
    Am înțeles istorie, emoție, marketing, totul frumos… dar în ziua de astăzi lucrurile stau diferit.
    Serii limitate poate… dar volume, mai greu.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru