Citroen C5 X ar putea fi eliminat din gamă la finalul acestei generații

de Alexandru Monenciu
Vineri, 07.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente zvonuri, Citroen ar putea elimina din gama de modele nava amiral C5 X la finalul acestei generații. Francezii vor să se concentreze pe modele compacte și subcompacte.

Constructorul francez de automobile a lansat nava amiral C5 X în urmă cu 3 ani. Acest model are o formă a caroseriei atipică, având în vedere că este și break și crossover. Așadar, este greu de poziționat într-un segment anume.

Vânzările lui Citroen C5 X nu sunt deloc rele, dar până și mai marii companiei recunosc că se află într-un segment aproape inexistent. Tocmai de aceea, zvonurile susțin că C5 X ar putea fi eliminat din gamă la finalul acestei generații.

Șeful Citroen, Thierry Koskas, susține că, pe viitor, marca trebuie să se regăsească în segmentele principale, nu în cele de nișă. Accentul trebuie să cadă pe modele compacte și subcompacte, în accepțiunea acestuia.

În anii următori, Citroen vrea să se concentreze "pe 5 sau 6 modele, bine poziționate și atractive pentru clienți," mai spune Koskas.

via Carscoops

Comentarii (13)

  • Păcat. Doar acest model și noul eC3 merita atenție.
    3 4
  • luci popa
    Este normal ca dispare, la un pret de 50k euro trebuie sa fii nebun rau sa cumperi un Citroen.
    P.S. Ce se mai tavalea Acordeonistul cand prezenta masina, ca e premium ,ca e noul Lexus de vise rele.
    7 12
  • @lucica
    Nu ne interesează părerile tale de snob. Lumea normala la cap evaluează produsul nu sigla.
    8 4
  • Clique
    Luci, cu toate că nu cred că ești chiar Luci Popa cu adevărat...
    Prefer oricând un Citroen decât orice petardă din plastic cocălărească și împuțită germană, care mai aveți puțin și ridicați statui rablelor second cât și rablelor noi germane.
    7 8
  • Unii prefera oricând ceva, în acest caz un Citroen, dar care va dispărea din ofertă pentru ca nu are clienți, ăștia sunt clienții de tastatură viteji, care se luptă cu rablele nemțești.
    8 2
  • @danuț
    Și mărcile germane ar dispărea dacă ar avea doar clienți ca tine. Și tu, mâna a treia, 15 ani, 90000km reali-reali, nu bate nu trăncăne.

    PS: ție nu îți e rușine sa fi atât de ipocrit?
    2 8
  • Cred ca nu cunoști definiția ipocriziei, eu n-am spus niciodată despre un model dispărut ca l-as fi cumpărat " oricând ", valabil și la mana a unsprezecea, pentru ca și acolo contează piesele aftermarket, sau originale, folosite pentru întreținere, treaba este foarte simplă, un model care există, sau rezistă pe străzi, da de lucru unor oameni, este un ciclu economic normal, sunteți unii atât de rupți de realitate încât doar online sunteți viteji, cineva, lista cu modele sau mărci dispărute este lungă, continuați sa le susțineți online și pe alea care încă n-au dispărut.
    8 2
  • @danuț
    Definiția ipocriziei ești tu și sunt norocos că nu te cunosc personal.
    1 5
  • Lucian
    Cum este greu de poziționat într-un segment anume? mai este Volvo V60 si V90 cross country, Skoda Octavia scout, Audi allroad, Subaru Outback, Toyota Corolla cross
    3 0
  • Mi se pare normal, la ce aspect de struto-camila are. De ce ti-ai lua asa ceva si nu un SUV adevarat?!
    2 1
  • ///COR/// 33'
    Citroena avut mereu unele modele care se incadrau in lumea lor cum se spune nu aveau concurenta dar costau o avere. DS , SM , C6 sunt doar cateva dintre ele.
    Nu as da un C6 de ex. nici in ziua de azi pe concurenta lui directa din anii respectivi si chiar si dupa el. Citroen de nisa ori iti place ori nu. Nu exista cale de mijloc.
    6 0
  • Banditos
    @Lucian

    C5X are 4,8m lungime. E mare cat o zi de post. Corolla aia are putin peste 4,4m.

    In alta ordine de idei, trebuie sa ai ce face cu un C5X si sa fii si clientul de nisa (cum zice COR). Pacat ca au de gand sa-l scoata dar nici concurenta directa nu cred sa o (mai) duca prea bine la vanzari.
    7 0
  • frantujii nu mai produc nici un diesel de 2L ?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru