Ciclistii vor airbaguri externe, montate pe capota
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Tot mai multi constructori mondiali se preocupa si de siguranta pietonilor, nu doar de cea a pasagerilor, dezvoltand caroserii care sa amortizeze impactul violent. Cu toate acestea, rezultatele obtinute de majoritatea modelelor in cadrul testelor EuroNCAP de siguranta a pietonilor sunt dezastroase. In prezent, cel mai mare punctaj a fost inregistrat de Citroen C6, care a primit din partea EuroNCAP doar trei stele.
Aceste probleme au ridicat numeroase nemultumiri, prima organizatie care a luat atitudine fiind Federatia Olandeza de Ciclism, care sustine montarea unor airbaguri pe capota tuturor automobilelor.
Pentru a-si sustine cauza, ciclistii citeaza un studiu recent, desfasurat in Olanda, potrivit caruia peste 60 de vieti omenesti ar fi putut fi salvate daca pe capota vehiculelor ar fi fost instalate airbaguri. Acelasi studiu arata ca prezenta unor asemenea perne de aer ar fi putut preveni ranirea grava a 1500 de persoane.
Federatia Olandeza de Ciclism solicita guvernului sa dea curs unei legi care sa forteze constructorii auto sa instaleze airbaguri externe, pe capota modelelor.
Ciclistii sustin ca solutia deja exista, suedezii de la Autoliv Inc dezvoltand un airbag extern care se declanseaza de la baza parbrizului in momentul unui impact. Mai mult decat atat, constructori cu renume ca Jaguar si Nissan au dezvoltat deja capote care absorb energia impactului cu un ciclist sau un pieton.Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Euro NCAP a efectuat ultima serie de teste din acest an. Nu mai puțin de 14 mașini noi au fost testate, printre care Audi A5, Porsche Macan Electric, Mini Countryman, Hyundai Santa Fe și Renault 5 E-Tech. (04.12)
-
TMD Friction, unul dintre cei mai mari producători de sisteme de frânare din lume, a publicat primul său raport ESG sau, cu alte cuvinte Environmental, Social and Governance. (26.11)
-
Euro NCAP a publicat rezultate noi după cea mai recentă serie de teste de siguranță. Au fost testate 5 mașini noi, printre care și Ford Tourneo Courier, produs la Craiova. Monovolumul a obținut doar 3 stele. (14.11)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- BMW: Toate modelele diesel, produse în Germania, alimentate inițial cu ulei vegetal hidrotratat
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Ar salva vieti.O sa apreciati asta daca veti fi in nefericita situatie de a fi lovit,pe trecere sau oriunde.