Chinezii lansează un rival pentru Dacia Spring în Europa: costă 23.000 de euro

de Alexandru Monenciu
Marti, 20.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Dongfeng lansează modelul cu zero emisii Nammi Box în Europa. În Elveția este disponibil deja pentru pre-comandă și pornește de la 23.000 de euro.

Dongfeng este unul dintre cei mai mari producători de automobile din China și, așa cum era de așteptat, are aspirații mult mai mari. În sensul că vrea să debuteze și pe Bătrânul Continent, acolo unde poartă deja discuții cu autoritățile italiene pentru construirea unei uzine.

La această fabrică, Dongfeng ar putea construi noul model cu zero emisii Nammi Box. Este gândit ca un rival pentru Citroen e-C3 și urmează să aibă un preț accesibil.

De fapt, noul Nammi Box este disponibil pentru pre-comandă în Elveția, iar prețurile încep de la 23.000 de euro.

Dongfeng Nammi Box are o lungime de 4.02 metri și este echipat cu un singur motor electric, care dezvoltă 95 de cai putere. Bateria are o capacitate de 42.3 kWh și promite o autonomie de până la 310 kilometri.

Noua electrică din China propune un interior cu tapițerie din piele, un display central de 12 inch și un ecran de 5 inch pentru instrumentarul digital de bord.

Așa cum spuneam, Nammi Box este deja disponibil pentru pre-comandă în Elveția și costă de la 23.000 de euro în sus.

via Autocar

Comentarii (6)

  • Oricât ar fi de ridicat standardul de viață în Elveția, 23.000 sunt, totuși, 23.000 de euro. Și cum nici la ei nu cresc euroii în copaci, n-aș prea crede că vor sta elvețienii la coadă cu cardurile-n mână să strige "să se dea câte una, să ajungă la toată lumea", mai ales că un C3 este cu doar 300 euro mai scump, dar măcar are avantajul de nu fi un no name pe piață.
    5 8
  • banditos
    Chinezaria pare mai inchegata, interiorul mai aratos si mai elegant. Elvetienilor s-ar putea sa nu le pese. Nici italienilor nu le pasa, avand drept consecinta invazia de "no name-uri". Ramane de vazut totusi.

    Constructorii europeni prefera sa isi bage un deget in gura si sa se planga de concurenta neloiala (reala dealtfel) dar cam prea tarziu fluturata problema. Iar chinezii deja isi instaleaza capul de pod.
    9 4
  • Se lanseaza in Elvetia, ca prefera dieselurile aia.
    Electricele se lanseaza de obicei in tarile mai putin evoluate.
    4 2
  • Pai Spring-ul e facut de DongFeng... Masina aceasta este (sau putea sa fie) urmatorul Spring.
    3 0
  • La acelasi pret in Elvetia cu Fiat ul electric,,,nu stiu daca e cineva invingator.! https://www.adu.ch/de/Autos/Fiat-500-31-electric-87-kW-Cult.v119977.html
    0 0
  • Ca dimensiuni seamana cu Ora Cat alta chinezarie care tocmai a fost retrasa de la vanzare din Europa din ceva motive foarte "ciudate" care tineau de vanzari slabe sau total lipsa.
    Zuccesuri, dar sa pregateasca un motor de-un litru sau ceva sa-i puna in caz de avarie.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru