Chinezii de la XPeng vor să construiască mașini electrice în Europa pentru a scăpa de taxele vamale

de Tiberiu Safta
Marti, 27.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză XPeng a anunțat planuri de a construi mașini electrice în Europa. În acest fel, constructorul asiatic va scăpa de taxele vamale impuse de Uniunea Europeană.

XPeng, una dintre companiile chineze majore de mașini electrice, este în căutarea unei locații în Europa pentru a produce mașini electrice pe Bătrânul Continent. Prin fabricarea de mașini pe continentul nostru, marca chineză dorește să evite taxele vamale impuse de Uniunea Europeană asupra tuturor producătorilor chinezi și asupra mărcilor care produc mașini electrice în China.

Potrivit lui He Xiaopeng, directorul general al mărcii asiatice, XPeng este în căutare de zone cu "riscuri relativ reduse cu mâna de lucru" pentru a înființa o uzină. Alături de asta, constructorul chinez are în plan să înființeze și un centru de date pentru dezvoltarea sistemelor software care vor fi prezente la viitoarele sale modele electrice.

Directorul mărcii a precizat că tarifele vamale impuse de Uniunea Europeană nu afectează planurile constructorului de a deveni o companie de renume mondial. Totuși, oficialul a recunoscut că profiturile mărcii sunt afectate din cauza acestor taxe vamale impuse de UE.

XPeng este ajutat și de Grupul Volkswagen, cu care se află în parteneriat.

Câteva sute de angajați ai grupului german lucrează acum la sediul mărcii chineze, în orașul Guangzhou. Potrivit directorului XPeng, vicepreședinții ambelor companii organizează ședințe cel puțin odată pe săptămână, iar marca asiatică "face toate eforturile pentru a se asigura că parteneriatul funcționează bine", așa după cum spune He Xiaopeng.

Deocamdată, XPeng nu a confirmat locația unde ar urma să fie înființată noua sa uzină europeană.

via Economica

Comentarii (4)

  • Le trece pofta când vor trebui să plătească salarii la nivel european și nu 5$ pe zi, bașca subvenții din partea statului chinez.
    4 3
  • nu prea o sa plateasca salarii aici. o sa vina cu ele dezasamblate si in fabrici au roboti si foarte putini angajati.
    Uite la xiaomi cum arata in fabrica, daca vezi oameni pe la ei...
    https://www.youtube.com/watch?v=gi11NPQciao&t=268s
    6 3
  • @ds
    Pai de aia aduc sri-lankezi in Europa, sa fie mana de lucru ieftina
    2 1
  • @eu… crezi ce vrei. Este mult marketing in acest video (frumos de altfel), ce se vede este la fel cam la toti, iar etapele din procesul de producție “surprinse” in clip se pot robotiza. In ceea ce privește asamblarea finală… este plin de oameni, dar nu dădea bine in clip. Vad cel puțin 5 fabrici auto în fiecare an și unele le știu de peste 15 ani. Am văzut tranziția spre roboți atât în etapele de producție cât și în procesele logistice. De exemplu BMW stau mai bine la partea de robotizare VS Mercedes sau Audi, dar nu sunt diferențe foarte mari. Și roboții costă, trebuie întreținuți și programați… surpriza de către oameni ;)
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru