Chinezii de la BYD vor să construiască o fabrică de mașini electrice în Turcia

de Tiberiu Safta
Luni, 08.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză BYD dorește să construiască o nouă fabrică de mașini electrice. De această dată, noua uzină va fi construită în Turcia, iar aceasta valorează un miliard de dolari.

Chinezii de la BYD continuă expansiunea uzinelor sale producătoare de mașini electrice în lume. Cea mai nouă astfel de fabrică urmează să fie construită în Turcia. Guvernul de la Ankara urmează să semneze un acord cu producătorul chinez pentru a da startul construcției noii uzine.

Conform publicației Bloomberg, noua uzină BYD va fi construită la Manisa, iar valoarea totală a uzinei este de circa un miliard de dolari. Cu această ocazie, guvernul turc a decis să relaxeze tarifele vamale impuse mașinilor provenite din China, după o discuție purtată între Recep Erdogan, președintele Turciei și Xi Jingping, liderul Chinei.

Anul trecut, mașinile electrice au reprezentat doar 7.5% din vânzările totale pe piața din Turcia. Prin construirea noii uzine, BYD dorește să se extindă și mai mult în Europa și în Orientul Mijlociu, iar în același timp dorește să se protejeze de noua politică de aplicare a unor taxe mai mari pentru mașinile provenite din China.

via Economica

Comentarii (8)

  • Dizăl Rulz Forevăr
    Ce sa facă și ei dacă nu vrea lumea electrice...
    5 10
  • Banditos
    Se misca rapid chinezii...daca il dai afara pe usa iti intra pe geam.

    1 MILIARD de dolari...are bani PCC-ul
    6 10
  • 7,5% cota de piață spune mult, dar unii nu vor să priceapă, sau probabil nu pot… Orientul Mijlociu este fooooarte interesat de electrice, la fel Germania, Franța, Spania etc. Între timp focile pot achiziționa Tesle virtuale de la fabrica virtuală din Mexic.
    Astfel Tesla a “scos” în sfârșit mașinile cu zero emisii, complet autonome și cu range infinit… nici mai mult nici mai puțin, infinit… cine s-ar fi așteptat ca Mexicul împreună cu Tesla să facă acest pas imens pentru umanitate ;)… sau sunt doar “fumați” toți.
    PS un miliard este puțin, foarte puțin, niște zgârciți… cred că-i o chinezărie ;)
    10 5
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Foca satului nu s-a prins încă cum e cu vântul noaptea dar dă lecții cu aere de superioritate.
    Și, desigur, bifează voma zilnică de obsesie compulsivă Tesla/Musk.

    Doar așa se poate juca liniștit cu delfinii.
    4 10
  • Apropo…
    Este ofertă la BYD, dacă-ți cumperi un TANG produs în 2023 primești gratis un Dolphin mini și este pe bune ;)
    Le merge beton, au stocuri incredibile peste tot. Așteptăm să iasă rahatul…
    8 5
  • Dutz mâncați cicluri de găină
    Așteaptă! Vrei lingura cea mare sau ești obișnuit cu polonicul?
    3 10
  • @guguman electric
    Chinezii își fac fabrica pentru a ocoli taxele, trebuie să ofere produse la jumătate de preț pentru a spera la o nișă de 2-3 % din piața auto europeană.
    Mănânci tu rahat despre diesel, însă interesul papagalilor pentru electrice s-a dus. :)))))))))
    4 1
  • Producătorul chinez de autoturisme electrice BYD va deschide o fabrică în Turcia unde vor fi produse și vehicule hibride… totul este coerent ;), ce naiba, un fleac ;)
    Cum se face că viitorul “era” electric de vreo 3 ani și ăștia de la BYD (producător de electrice) planifică hibride și în 2026???
    Oricum focile din zonă își vor “cumpăra” pe lângă Tesla virtual produsă în Mexic și un Hyundai virtual (ok, ăștia mint că și BMW au mințit, nu-i vina lor… BMW a început).
    Revenind la subiect, capacitatea fabricii (nu-i giga factory) este planificată la 150.000/an, adică undeva la 600/zi. Pentru așa capacitate nu au nevoie de mai mult de 2,000 de angajați, deci cei 5,000 anunțați includ mare parte din furnizori. Dar ce mai contează, propaganda rămâne cu “esențialul”.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru