Chinezii de la BYD vor prezenta un nou model la Salonul Auto de la Paris

de Silvian Irimia
Sambata, 05.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul auto chinez BYD va dezvălui o nouă mașină la Salonul Auto de la Paris din acest an, care are loc între 14 și 20 octombrie. Modelul se va numi Sea Lion 07.

Continuând strategia de denumire a seriei „Ocean Series” cu tematică marină, Sea Lion 07 va fi plasat în vârful gamei BYD, deasupra sedanului complet electric Seal. Este un SUV de dimensiuni medii cu o linie a acoperișului în stil coupe și va concura cu modele precum Kia EV6, Peugeot E-3008, Skoda Enyaq Coupe, Tesla Model Y și viitorul Ford Capri. Totuși, nu va fi o premieră globală, deoarece Sea Lion 07 este deja disponibil în China încă de la începutul verii.

Având în vedere că BYD Seal începe de la 53.000 de euro, modelul mai mare Sea Lion 07 (care va utiliza aceeași platformă ca și Seal), va avea cu siguranță un preț mai mare . Ca și în cazul majorității modelelor BYD, ne așteptăm la două niveluri de echipare și opțiunea de a alege între o versiune cu un singur motor și tracțiune spate sau o versiune cu două motoare și tracțiune integrală.

În interior, sistemul multimedia are 15.6 inch, iar la fel ca la Seal, va avea o funcție de rotire între modul portret și peisaj.

Sea Lion 07 va avea, de asemenea, un nou afișaj pentru șofer care este integrat în bord. La modelele din China, un head-up display imită un ecran virtual de 50 de inch pentru șofer, există scaune încălzite și ventilate atât în față, cât și în spate.

În China, Sea Lion 07 a fost disponibil în două versiuni: una de 71.8 kWh și alta de 80.6 kWh. Conform schemei de testare mai indulgente CLTC din China, bateria mai mică oferă o autonomie de 550 de kilometri, în timp ce bateria mai mare ajunge la 610 kilometri.

Bateria mai mică vine cu un singur motor care produce 227 CP sau cu alt motor de 308 CP, permițând un timp de 0-100 km/h de 7.3 secunde și respectiv 6.7 secunde. O versiune cu două motoare oferă 523 CP pentru un timp de 0-100 km/h de 4.2 secunde.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru