Chinezii de la BYD îl angajează pe fostul șef Fiat Chrysler

de Silvian Irimia
Sambata, 31.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fostul director operațional de la Fiat Chrysler, Alfredo Altavilla, a fost angajat de chinezii de la BYD pe poziția de Consilier Special.

Alfredo Altavilla, cunoscut pentru faptul că a fost mâna dreaptă a lui Sergio Marchionne la FCA (Fiat Chrysler Automobiles), revine în domeniul auto după ultima sa experiență la Ita Airways. Directorul italian, fost director operațional al FCA, a fost numit Consilier Special pentru Europa de către compania chineză de vehicule electrice BYD, care își propune să se extindă pe piața europeană.

BYD, fondată de miliardarul Wang Chuanfu și lider în China când vine vorba de vânzări, l-a ales pe Altavilla pentru experiența în domeniul auto pe care o are. În calitate de Consilier Special, Altavilla va fi responsabil de coordonarea structurii și distribuției în Europa, cu scopul de a consolida și întări prezența companiei pe o piață extrem de competitivă.

Europa reprezintă o provocare unică pentru BYD, care se confruntă nu doar cu o concurență acerbă, ci și cu reglementări stricte de mediu.

„Intrarea lui Alfredo Altavilla în echipa noastră europeană este un pas cheie în strategia noastră de întărire și consolidare pe această piață importantă.

Alfredo aduce cu el o vastă experiență în sectorul auto și o viziune strategică care va fi inestimabilă în eforturile noastre de a poziționa BYD ca lider în mobilitatea durabilă în Europa,” a declarat Stella Li, Vicepreședinte Executiv al BYD.

Alfredo Altavilla, absolvent în Economie la Universitatea Catolică din Milano, și-a construit cariera în sectorul auto încă din primii ani la Fiat. Rolul său în cadrul grupului a evoluat rapid, datorită abilității sale de a gestiona negocieri complexe și dedicării sale față de strategiile corporative.

Sub conducerea lui Marchionne, Altavilla a jucat un rol crucial în două momente istorice pentru Fiat și ulterior pentru FCA. Primul a fost monetizarea opțiunii de vânzare acordate de General Motors către Fiat, o operațiune financiară care a revitalizat finanțele companiei din Torino.

Al doilea, și poate cel mai semnificativ, a fost contribuția sa în procesul de achiziție a Chrysler, o mișcare care a transformat Fiat într-un jucător global.

Din noiembrie 2012 până în august 2018, Alfredo Altavilla a fost Director Operațional pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu în cadrul Grupului FCA. În același timp, a fost membru al Consiliului Executiv și responsabil de dezvoltarea globală a afacerilor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru