China se gândește să crească taxele de import pentru mașinile venite din Europa

de Alexandru Monenciu
Vineri, 24.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, China ar putea crește taxele de import pentru mașinile de lux provenite din afara țării. Desigur, ca răspuns la aceleași măsuri introduse recent de SUA și, pe viitor, de Uniunea Europeană.

Pentru a stopa afluxul de modele venite din China, Uniunea Europeană se gândește la noi taxe de import care ar putea fi introduse la finalul acestui an. În tot acest timp, SUA a anunțat deja noi taxe pentru produsele venite din China, inclusiv pentru mașini electrice.

China nu avea cum să rămână indiferentă la aceste măsuri. Potrivit celor mai recente informații, Camera de Comerț a Chinei la UE a anunțat prin intermediul rețelelor sociale că se gândește să crească taxele de import pentru sedanurile și SUV-urile, de import, cu motoare mai mari de 2.5 litri.

Aceste taxe crescute au fost descrise ca fiind temporare și nu sunt altceva decât un răspuns la deciziile Statelor Unite și ale Uniunii Europene.

Dacă, într-adevăr va lua această măsură, China ar urma să crească taxele de import de la 15 la 25%. Vor fi afectați producători ca Jaguar Land Rover, BMW, Mercedes-Benz, Audi, Lexus și, nu în ultimul rând, Porsche.

Nu numai mașinile vor fi afectate.

Aceste taxe de import crescute se vor aplica și altor bunuri provenite, spre exemplu din Europa, cum ar fi vinul sau produsele lactate.

via Carscoops

Comentarii (7)

  • Vor exporta motoare de 2l sau electrice.
    2 1
  • Bmw are ditamai fabrica în China, asamblează acolo aproape toate modelele care se cer pe piața chineză, deci nu prea va avea efect .
    5 2
  • @dan_grc
    Deci ori chinezii nu știu acest secret, ori sunt foarte proști, ori tu mânaci ciocolată.

    Nu știu cum îți poți imagina ca introduc taxe vamale ca răspuns la taxele vestice, dar le introduc la produse la care nu vor avea efect.
    2 7
  • Ma refeream la Bmw ca nu vor avea mare efect, din acea listă, Bmw produce cel mai mult în China pentru piața locală, ciocolată mai mănânc, dar am scăzut porția totuși .
    5 3
  • BMW planifică să producă 2,807,094 de mașini in 2024 (probabil vor ajunge la 2,7 se cam schimba rapid lucrurile) din care 749,294 în China (26,69%) unde produc 8 modele: F78 cu 43 (adică peanuts), G08 cu 171,359, G18 cu 98,138, G20 cu 29,452, G28 cu 183,693, G48 cu 84, G68 cu 152,546, U12 cu 113,979.
    Bănuiesc că și importă, dar nu foarte mult.
    3 1
  • @dan_grc
    BMW produce si exporta mai multe modele in Europa decat Volvo :))
    Si asta desi BMW nu e cumparat de chinezi:))
    Deci pofta mare la ciocolata.
    0 3
  • Singurul model exportat din China este X3 electric, mai dezinformează omul, dar nici chiar așa, măcar aruncă niște cifre acolo, mai agăți câțiva creduli.

    Cea mai mare fabrică Bmw exportatoare este cea din Spartanburg, SUA .

    Volvo chiar este cumpărat de chinezi, dar nu de azi, când industria auto chineză e pe val, ci de prin 2010, când nu erau pe val .
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru