Chevrolet Corvette, rechemat din cauza centurilor de siguranță care nu pot fi cuplate

de Tiberiu Safta
Joi, 13.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet a inițiat o campanie de rechemare pentru Corvette. Campania vizează peste 13.000 de exemplare ale căror centuri de siguranță nu pot fi cuplate, deoarece sistemul de reținere nu funcționează corespunzător.

Chevrolet Corvette este supus unei campanii de rechemare pentru o problemă neobișnuită, dar una care afectează siguranța ocupanților. Mai exact, constructorul american a descoperit o problemă cu centurile de siguranță, care nu pot fi trase din cauză că se blochează în poziția decuplată. Această problemă afectează 13.464 de exemplare Corvette produse în 2023 și în 2024.

Problema a fost raportată pentru prima dată în luna februarie, atunci când un inginer a observat că centurile de siguranță pot rămâne blocate. General Motors, gigantul care deține Chevrolet, a deschis o anchetă în luna aprilie și a descoperit 56 de plângeri cu privire la această problemă, primite în perioada 13 octombrie 2023 – 21 mai 2024.

Campania de rechemare a fost inițiată în 30 mai, însă abia acum a fost făcută public. Pentru posesorii de Corvette, vestea este una proastă, deoarece, Chevrolet spune că piesele de schimb necesare nu sunt deocamdată disponibile. Din această cauză, constructorul american a ordonat sistarea livrărilor modelului de performanță până la rectificarea problemei.

Odată ce vor veni piesele, sistemele de reținere vor fi înlocuite gratuit.

General Motors va notifica clienții modelului despre această rechemare începând din 22 iulie.

via Motor1

Comentarii (3)

  • Cătălin
    Bai mă lași? Exista niște plângeri, 56! Și totuși un inginer descoperă roata de la căruță? Poate la mașina lui, altfel cum? Și totuși, este vorba de un caz simplu de sabotaj
    3 0
  • spaclu lu manole
    Aiurea, a fost un lot de centuri pentru Europa de Est care s-a amestecat in productia de masa.
    2 4
  • Banditos
    Sareau termitizatii de un cot daca subiectul era o electrica.
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru