Ni s-a întâmplat de multe ori ca telefonul mobil să se supraîncălzească, mai ales atunci când se află în priză, la încărcat. De asemenea, temperaturile ambientale ridicate pot favoriza și ele supraîncălzirea telefonului. Un asemenea fenomen duce imediat la oprirea automată a dispozitivului, fiecare terminal fiind echipat cu un sistem de protecție în acest sens.
Închiderea telefonului mobil atunci când acesta afișează indicații de navigație sau atunci când este conectat la sistemul audio al mașinii poate cauza neplăceri. Chevrolet s-a gândit la acest neplăceri și a venit cu o soluție ingenioasă.
Mai multe modele echipate cu tehnologie de încărcare a telefoanelor mobile fără fir vor veni echipate și cu un sistem de răcire al acestora. Practic, ideea torpedoului refrigerat a fost dusă la un alt nivel. Sistemul folosește o gură de ventilație direcționată către spațiul de depozitare și încărcare a telefonului. Aceasta răcește suportul, cu condiția ca aerul condiționat să fie pornit.
Chevrolet susține că a dezvoltat această tehnologie pentru că în timpul testelor sale, în zone cu climat ridicat, unde temperaturile depășeau limita de confort termic, telefoanele mobile se supraîncălzeau și se opreau automat. Inginerii americani au semnalat această problemă și astfel a luat naștere Active Phone Cooling, tehnologia de răcire a telefonului mobil.
Ma intreb cat a inghitit echipa de R&D din bugetul anual...probabil ca ceva mai mult decat cei care au facut cheia de pornire.