Cercetatorii germani vor sa scoata hidrogen din alge
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Oamenii de stiinta din cadrul Institutului de Tehnologie Karlsruhe (KIT) lucreaza impreuna cu opt parteneri la un proiect pentru dezvoltarea unei metode de producerea a hidrogenului din microalge. Proiectul poarta denumirea HydroMicPro si este condus de profesorul Clemens Posten.
Acest studiu a fost sprijinit de Ministerului german al Educatiei si Cercetarii, care a oferit 2.1 milioane de euro pentru urmatorii trei ani. In proiect vor fi implicate Universitatea din Bielefeld, Institutul pentru fiziologia plantelor moleculare Max Planck, Universitatea din Potsdam, IGV GmbH, Ehrfeld Mikrotechnik BTS GmbH si OHB-System.
“Proiectul HydroMicPro este axat pe dezvoltarea unui proces de productie eficientizat si accesibil cu ajutorul biologiei si a tehnologiei. Acesta a fost conceput pentru a crea premisele producerii unei cantitati mari de hidrogen”, a declarat Clemens Posten. Proiectul are ca scop realizarea unui cost de 25 de euro pentru fiecare metru patrat de teren cultivat cu alge.
Oamenii de stiinta si cu cei din industrie vor avea de cercetat teme precum separarea gazelor cu ajutorul unei membrane, tehnologii biologice de detectare a oxigenului celular si optimizarea biotehnologiei algelor. Pentru ca aceste teste sa fie valide, oamenii de stiinta vor aplica aceasta metoda in industria aerospatiala.
Grupul de cercetatori de la KIT vor fi responsabili pentru dezvoltarea unui reactor biologic care sa produca hidrogen.
Acesta va lucra in doua etape. In timpul primei etape reactorul va avea ca scop realizarea unei cantitati mari de masa biologica, iar in stadiul final utilajul va trebui sa creeze hidrogenul.via | greencarcongress
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Industrie
-
Mini își revizuiește planurile sale de electrificare din cauza ritmului prea mic al vânzărilor de mașini electrice. Motoarele termice vor face parte din ofertă și după 2030. (18.04)
-
Constructorul italian de automobile anunță un nou nivel de echipare de bază pentru SUV-ul Grecale. Acesta înlocuiește vechiul nivel GT și se numește chiar Grecale. Motorizarea este una mild-hybrid și oferă 300 de cai putere. (18.04)
-
Porsche a stabilit un nou record pe Nürburgring pentru mașinile cu transmisie manuală cu noul 911 GT3. Pilotul de uzină Jorg Bergmeister a reușit să înregistreze un timp de 6:56.294 cu un 911 GT3 din 2025 echipat cu transmisie manuală în 6 trepte. (18.04)
-
Noul Volvo S90 facelift: display central de 11.2 inch și versiune PHEV cu 80 km autonomie electrică
-
Acesta este noul Subaru Outback: două motorizări cu până la 260 CP
-
Hyundai prezintă o nouă generație de motoare hibride: consum mai mic cu 45%
-
Renault a dezvoltat un sistem hibrid care poate fi montat în mașinile electrice
-
Noi detalii despre Mazda EZ-60: versiune cu motor termic pe post de generator
Comentarii (1)