Centrul de Design Opel împlinește 60 de ani de la înființare

de Alexandru Monenciu
Luni, 10.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Centrul de Design Opel marchează șase decenii de la înființare. A fost primul astfel de centru deschis de un producător european de automobile.

În 1964, Opel deschidea Centrul de Design la Russelsheim, în așa numita clădire N10. Tot atunci, publicul a avut ocazia rară de a-l vizita.

La acea vreme, Centrul era cel mai mare studio de design deținut de un producător european de automobile. Până în acel moment, majoritatea constructorilor apelau la specialiști din afară pentru a se ocupa de designul noilor modele. Pietro Frua, Giuseppe Bertone și Pininfarina sunt numai câteva exemple.

Centrul de Design Opel includea trei departamente: primul se ocupa de designul interior, cel de-al doilea era specializat pe caroserii, iar cel de-al treilea se ocupa de cercetare.

Primul proiect al Centrului a fost prezentat în 1965, așadar la un an de la înființare. Este vorba despre conceptul Opel Experimental GT, care a fost expus în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. În urma feedback-ului primit, acest concept a evoluat într-un model de serie: Opel GT.

Au urmat apoi și alte concepte: Opel CD (coupe cu motor V8), GT2, Tech 1 (coeficient aerodinamic 0.235), Opel Monza Concept, GT X Experimental și, cel mai recent, studiul Opel Experimental.

via Opel

Comentarii (2)

  • In afara de un Insignia de prin 2012, greu imi amintesc ceva despre design-ul Opel. Ce mai exact sărbătoresc? Noroc cu Ford ca altfel erau și “cei mai tari” și la fiabilitate.
    3 0
  • spaclu lu manole
    Nu stii ce sarbatoresc pentru ca ai inca muci la nas si abia ai invatat sa scrii.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru