Cele mai vândute SUV-uri în Europa: Dacia Duster și Ford Puma, în top 10

de Tiberiu Safta
Luni, 12.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A apărut clasamentul cu cele mai bine vândute SUV-uri pe piața europeană în prima jumătate a lui 2024. Printre primele 10 modele se află și Dacia Duster și Ford Puma.

În primele 6 luni din 2024 au fost vândute nu mai puțin de 3.5 milioane de SUV-uri noi în Europa. Dintre acestea, cele mai populare au fost SUV-urile subcompacte (B-SUV), o subcategorie în care se încadrează Dacia Duster și Ford Puma, ambele produse în România. Această subcategorie este urmată de cea a SUV-urilor compacte, iar la rândul său urmează subcategoria SUV-urilor premium compacte.

Potrivit celor mai noi date furnizate de publicația Profit, cel mai vândut SUV în Europa, în primul semestru, a fost Volkswagen T-Roc. Modelul german s-a vândut în aproximativ 105.400 de exemplare, iar acest număr include și varianta decapotabilă. De altfel, același model a fost și cea mai vândută în segmentul decapotabilelor accesibile.

Pe locul 2 se află Tesla Model Y. Anul trecut, aceasta a fost cea mai vândută mașină în Europa, însă modelul american este acum departe de acest titlu în 2024. În prima jumătate a anului au fost vândute 101.000 de exemplare Tesla Model Y.

Podiumul este completat de Toyota Yaris Cross, cu aproximativ 100.000 de exemplare comercializate.

Imediat în afara primelor 3 poziții se află Peugeot 2008, cu 93.000 de unități vândute. Locul 5 este ocupat de Volkswagen Tiguan, cu 91.800 de bucăți livrate. Modelul german este urmat de către Dacia Duster pe locul 6, fiind vândute 90.000 de exemplare ale modelului produs la Mioveni. În spatele lui Duster este Kia Sportage, cu 87.900 de bucăți vândute.

Cel de-al doilea SUV produs în România, Ford Puma, se află pe locul 8, cu 83.800 de exemplare vândute. Clasamentul primelor 10 SUV-uri este completat de Nissan Qashqai (82.500 de bucăți) și de Hyundai Tucson (81.000 de unități).

via Profit

Comentarii (11)

  • Dar nu se poate, Tesla model Y pe locul 2 fara subventii anul asta. Oare cum o fi reusit? Eu credeam ca nu se mai vand electricele deloc daca dispar subventiile, ca doar din cauza lor le luau oamenii.
    Si cum de o fi pe locul 2 cand germanii nu le mai cumpara?
    Imposibil dar adevarat, Model Y este peste orice BMW DIZAL!
    2 29
  • @Mihai
    Cele mai vandute, in orice clasa, sunt masinile de volum, nu cele de lux. Tesla e de volum, BMW e de lux. Vezi ce contine si restul clasamentului: Duster, Yaris Cross, Puma, T-Roc, etc
    14 0
  • @cocalar electric
    Musk spunea că ne dă 20 milioane tesle pe an până în 2030.
    Ce contribuție au 0,2 milioane Tesla Y în Europa?!? :)))))))))))))))))))))))))
    14 2
  • No ioi… in 6 luni 101.000 de Y este fix pix. Ce nu recunosc focile este ca trendul este dezastru.., deci nu mai vând 100.000 in a 2-a parte a anului. Daca mai punem 100.000 pe tot anul de model 3 dă nasol, foarte nasol pentru Tesla.
    Cele 20 mil/an din 2030 sunt ca și făctute ;)
    15 1
  • Dacă și mașina turco-oltenească e SUV, înseamnă că nu mai are rost să mai luăm în considerare acest site ca pe ceva serios. Mai rămâne să susțineți că și Spring-ul chinezesc e tot un fel de SUV, mai mic.
    10 0
  • Găselnița cu Tesla premium, adică " luxury " în SUA, a gasit-o presa auto americană împreună cu câțiva vloggeri cărora nu li se părea corect ca Tesla sa fie pusă într-un tabel cu Toyota, Ford, Honda, VW, dar finisările dintr-o Tesla Y nu sunt superioare fata de un VW Tiguan, sau Toyota RAV, iar când model S era mai tânăr se făcea comparația și chiar era mai luxos si confortabil decât Mercedes S, ya right.

    Indiferent de clasare, Tesla este în scădere, parțial din cauza scăderii subvențiilor, după părerea mea gama lor a devenit învechită, elementele de noutate cu " ludicrous ", volane tăiate și " autopilot " s-au cam dus, rămân lufturile, infiltratiile de apă, chedere care se desprind și interioarele exagerat de " minimaliste " .
    17 3
  • Vreo 6-7 dintre ele sunt pentru BARBATI PUTERNICI DIN ZIUA DE AZI (motorizari de max 1.2 l/electric).
    La celelalte trei abia daca le poti spune SUV.
    Cat despre SUV-uri adevarate... vorbim altadata.
    9 3
  • Seriff
    @Mihai
    https://www.youtube.com/watch?v=9yxB5J2NWOA

    Ia zi, rup vanzarile?
    In realitate in ritmul asta s-ar putea ca producatorii sa nu mai produca deloc electrice in viitor, asta daca nu vor sa dea faliment.
    Apropo vezi ca e plin de electrice pe stoc la orice dealer, in timp ce la termice sunt stocurile epuizate peste tot.
    Daca nu ma crezi du-te pe le orice dealer auto.
    16 2
  • Strumfita a cam tacut,sau ai de spalat vase!
    4 4
  • Seriff
    @. Nu am mai avut timp sa intru pe aici sa iti citesc tie aberatiie, eu spre deosebire de tine mai si muncesc, nu stau toata ziua sa imi dau cu parerea pe internet despre lucruri pe care nu le cunosc.
    Apropo cat mai e ajutorul de somaj?
    2 0
  • Panarama de mașină, T-roc , după 3 ani mi-a căzut cardanul , și este în reparație , noroc că am garanție.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru