Cele mai populare nume de copii inspirate de mașini

de Silvian Irimia
Miercuri, 17.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Site-ul Scrap Car Comparison a dezvăluit cele mai populare nume de copii inspirate din diferite mărci și modele de mașini. De la modele foarte cunoscute ca Octavia sau Ibiza la modele exotice ca Chiron.

În România, practica de a-ți numești copilul după o marcă sau un model de mașină nu este foarte populară. Nici bine văzută. Totuși, în țări precum Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii, acest lucru nu este ieșit din comun.

Mai mult, trebuie să ne aducem aminte că au fost cazuri când branduri auto s-au inspirat din numele persoanelor. Probabil cel mai cunoscut caz este cel cu Mercedes. În 1899, Emil Jellinek (pasionat de curse și antreprenor născut în Germania, care a contribuit masiv la promovarea mașinilor Daimler), a participat la o cursă în Nisa, Franța, numită Monsieur Mercedes.

Mercedes era numele fiicei sale, al cărei nume creștin spaniol se traduce prin „milă.” Nu cu mult timp după aceea marca Mercedes a fost înregistrată.

Scrap Car Comparison a dezvăluit unele dintre cele mai populare nume de copii inspirate de mașini din Marea Britanie și SUA, precum și opțiuni unice care încep să câștige teren.

În 2022, cel mai comun nume de băiat inspirat de automobile din Marea Britanie a fost Hudson, urmat de Leon, Axel, Austin și Cooper.

Pentru fete, cele mai comune nume au fost Nova, Alba, Ariya, Elise și Liana.

În Statele Unite, Hudson a fost cel mai popular nume de băiat, urmat de Maverick, în timp ce Nova a fost cel mai popular nume de fată inspirat de mașini din SUA, dar Genesis și Octavia s-au clasat pe locurile doi și trei.

Când vine vorba de cele mai unice nume din Marea Britanie, Ariya a ocupat primul loc pentru băieți, urmat de Legacy, Nash, Rogue, Genesis și Ram. Pentru fete, a fost Legacy, Lotus, Maverick, Maxima și Soul.În SUA, se spune că Avanti este cel mai unic nume de băiat, în timp ce Ibiza a ocupat primul loc pentru fete.

Conform numelor de copii înregistrate în Marea Britanie, Cruze a avut cea mai mare creștere între 2017 și 2022, în timp ce Axel, Hudson, Nova și Soul au crescut și ele în popularitate.

Pentru fetele din Marea Britanie, cel mai la modă nume inspirat de mașini este Nova, însă Avalon este aproape pe locul doi, urmat de Liana, Octavia și Zephyr.

În SUA, a existat o creștere semnificativă a numărului de băieți numiți Soul, în timp ce Chiron, Legacy, Cayman și Polo au crescut și ele în popularitate.

Pentru fete, numele Astra este în creștere, la fel ca Soul, Odyssey, Maverick și Octavia.

Comentarii (6)

  • Adrian
    Ce inseamna aia "cel mai unic nume" ?

    Astept cu interes nume preluate din jocuri video.
    4 0
  • The kid named Modus:
    1 0
  • În România Nvidia ar merge… să moară dușmanii ;)
    4 0
  • Flavius
    @ Adrian Pai , cum sa zic, cam cum ar fi " cel mai primul". E grea limba romana.
    1 0
  • George Simion
    mda, se umple de cocalari...romanii nici nu stiu sa le pronunte bine, practic isi pocesc copiii!
    0 0
  • Păi și numele "Logan" unde e în clasament? Că e plin în țările vorbitoare de engleză.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru