Cehii dezvolta pneurile care se umfla singure
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Unul dintre marile vise ale fiecarui sofer este acela de a putea sa uite, pe cat posibil, de problemele aparent marunte legate de masina sa insa care necesita foarte multa atentie pentru ca efectele negative ar fi cuantificate doar la nivel macro. Printre acestea se numara mentinerea nivelului uleiului de motor, improspatarea lichidului de parbriz, sau spalarea frecventa a masinii (nu stii cand esti oprit si esti intrebat care e culoarea reala a masinii tale, mai ales in Romania). O alta grija a soferilor este (sau cel putin ar trebui sa fie) presiunea pneurilor, dar acest lucru incepe sa devina o simpla amintire in conditiile in care din ce in ce mai multe masini de generatie noua dispun de un senzor care indica in mod constant nivelul presiunii. Ei bine, o companie din Cehia merge si mai departe, inventand pneurile care isi mentin constanta presiunea prin intermediul unui sistem care impinge aer in interior la fiecare rotire a pneului in caz ca acest lucru este necesar.
Pachetul cehilor de la Coda Development se numeste simplu Self Inflating Tyre (SIT) si se bazeaza pe o pompa miniaturala formata dintr-un tub din cauciuc care introduce aer in pneu in timpul rularii. Normal, pentru a evita neplacerile, compania a gandit si o valva speciala care elimina constant surprlusul de aer pentru ca presiunea sa ramana la nivelul perfect.
Bineinteles, sistemul in sine nu este o noutate, fiind prezent pe vehiculele comerciale. Diferenta este insa facuta de faptul ca tehnologia aplicata de cehi, mult mai abordabila din punctul de vedere al pretului (camioanele utilizeaza un pachet cu pompe si compresoare de aer care costa, teoretic, cu mult mai mult decat solutia Coda Development). Nu se cunosc inca alte detalii sau preturile de lista ale sistemului SIT.
via | AutoExpress
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
Porsche a pregătit o actualizare over-the-air pentru sistemele multimedia ale mașinilor sale. Odată cu noua actualizare, aplicația YouTube este acum instalată și poate fi accesată doar de pasagerii din față. (12.12)
-
BMW a lansat o nouă tehnologie de conducere autonomă, care permite mașinilor proaspăt construite să se conducă autonom în interiorul uzinelor. De această tehnologie beneficiază și Mini. (27.11)
-
Mercedes-Benz a mărit viteza maximă a sistemului său de conducere autonomă prezent la modelele sale. Astfel, toate modelele noi dotate cu acest sistem se vor putea conduce singure până la o viteză maximă de 95 de km/h. (24.09)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Comentarii (0)