Cehia da in judecata UE pentru normele CO2
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Guvernul ceh va actiona in instanta Comisia Europeana in legatura cu decizia institutiei de a reduce plafonul propus de autoritatile de la Praga pentru emisiile de dioxid de carbon aferente perioadei 2008-2012.
Drepturile de emisii de gaze poluante alocate Cehiei de catre Comisia Europeana echivaleaza cu 86,8 milioane de tone de dioxid de carbon anual in perioada 2008-2012, cantitate inferioara celei solicitate de catre autoritatile cehe, respectiv 101,9 milioane de tone. In perioada 2005-2007, Cehia a beneficiat de drepturi de emisii de gaze poluante pentru o cantitate totala de 97,6 milioane de tone, potrivit Mediafax.
Martin Riman, ministrul ceh al Industriei si Comertului, a declarat intr-un comunicat ca, "din cauza unui model de calcul complicat si a unor date eronate, Comisia Europeana a defavorizat Cehia in momentul distribuirii drepturilor de emisii de gaze poluante". De asemenea in comunicat se arata ca Executivul european nu s-a consultat cu autoritatile cehe cand a calculat nivelul emisiilor estimate pentru anul 2008.
Cehia este de parere ca reducerea plafonului pentru emisiile de gaze poluante ar putea avea un impact negativ asupra economiei, care traverseaza o perioada de crestere puternica, determinata in mare parte de beneficiile asociate aderarii la blocul comunitar, in mai 2004.
Cu toate acestea, Barbara Helfferich, purtator de cuvant al Executivului european, a declarat, la o conferinta de presa organizata la Bruxelles, ca executivul nu va renunta la aceasta decizie.Sistemul de tranzactionare a drepturilor de emisii de carbon implementat la nivelul celor 17 de state care formeaza blocul comunitar, reprezinta principalul instrument al Uniunii Europene pentru combaterea fenomenului de incalzire globala si indeplinirea angajamentelor de reducere a poluarii, asumate in baza Protocolului de la Kyoto.
Primul stat comunitar care a actionat in instanta Comisia Europeana in luna februarie in legatura cu reducerea plafonului pentru emisiile de dioxid de carbon a fost Slovacia, iar Polonia si Ungaria se numara de asemenea pe lista tarilor care ar putea apela la o procedura similara.
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Mediu
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Noile norme vor introduce limite de emisii de particule rezultate din frâne și anvelope, precum și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul vehiculelor electrice. (14.03)
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7, care sunt acum mai blânde față de propunerea inițială. Astfel, noile norme revizuite sunt acum mai apropiate de actualele norme Euro 6. (10.11)
-
Potrivit noilor teste GreenNCAP, Dacia Spring este cea mai eficientă mașină electrică din Europa pe perioada de producție și de utilizare. Mai mult, același test relevă că Ford Puma este mașina cea mai prietenoasă cu mediul la nivel european în clasamentul mașinilor cu motoare termice. (27.03)
- Noua Skoda Superb Hatch, acum și în versiune PHEV: autonomie electrică de peste 120 km
- Euro NCAP: Cele mai sigure mașini testate în 2024
- Volkswagen ID.7 a parcurs 941 de kilometri cu o singură încărcare
- Primele imagini neoficiale cu noul Volkswagen T-Roc
- Primele imagini neoficiale cu Mercedes-Benz Clasa S Coupe
nu stii nici in ce se masoara nici daca e mult sau putin nici cand . . . nici cum te cheama . . .
stii macar in ce tara te afli ?
smf in economia voastra.. hai sa facem afaceri si sa murim de cancer toti..