Cea mai ieftină maşină din lume vine tot din India
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Bajaj Auto a dezvoltat cea mai ieftină maşină din lume, numită RE60. Modelul are o lungime de 2.75 metri, cântăreşte mai puţin de 400 kilograme şi poate să transporte patru pasageri. Motorizarea este asigurată de un motor monocilindru de 200 centimetri cubi care dezvoltă 20 CP. Propulsorul are injecţie electronică şi va emite doar 60 de grame de CO2 pe kilometru, în condiţiile în care are un consum mediu de 2.8 litri la sută. Viteza maximă a modelului este de 70 km/h, veste bună având în vedere vehiculele pe care creatorul său doreşte să le înlocuiască.
Bajaj RE60 are o lăţime de 1.3 metri şi se mândreşte cu o rază de bracare de numai 1.3 metri, excelentă pentru oraşele aglomerate ale Indiei. Construcţia simplă a acestui vehicul aminteşte de Citroen 2CV, geamurile laterale fiind deschise cu ajutorul unei balama, care rabatează jumătatea inferioară a geamului în exterior. Ulterior, constructorul indian va oferi şi o versiune alimentată cu gaze naturale comprimate.
Preţul vehiculului nu a fost încă anunţat, dar este clar că versiunea cea mai ieftină va fi mai accesibilă decât cel mai ieftin Tata Nano.Oficialii companiei indiene specializată în producţia de vehicule cu două şi cu trei roţi susţin că noul lor nu este un automobil propriu-zis, ci doar un vehicul cu patru roţi, iar explicaţia vine pentru a atrage clienţii din India şi Sri Lanka în vederea unui upgrade. Bajaj Auto vinde peste 500.000 de scutere, motociclete şi vehicule cu trei roţi pe an doar pe piaţa din India, deci vorbim de un jucător serios pe această piaţă.
Via | Autocar | JustAuto (înreg.)
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Modele noi
-
Cu ocazia Bharat Mobility Expo, MG a lansat modelul Majestor în India. Este vorba despre un SUV, de mari dimensiuni, poziționat în vârful portofoliului de modele destinate acestei piețe. (20.01)
-
Mercedes-Benz pregătește revenirea pe piață a Clasei S Coupe. Noul model poate fi văzut deja într-o serie de imagini patent, iar acesta ar urma să fie produs în serie limitată. (20.01)
-
Skoda a lansat o nouă motorizare pentru varianta hatch a lui Superb. Noua motorizare este o unitate hibridă cu încărcare la priză, care promite să ofere o autonomie electrică de peste 120 de kilometri. (17.01)
- Noua Skoda Superb Hatch, acum și în versiune PHEV: autonomie electrică de peste 120 km
- Euro NCAP: Cele mai sigure mașini testate în 2024
- Volkswagen ID.7 a parcurs 941 de kilometri cu o singură încărcare
- Primele imagini neoficiale cu noul Volkswagen T-Roc
- FOTOSPION: Primele imagini cu Skoda Space, un crossover electric cu 7 locuri
In fine, ideea e buna in principiu, intr-o tara de lumea a 3-a, unde venitul mediu de 1 dolar pe zi (da, se poate si mai rau ca la noi), infrastructura e slab dezvoltata, iar ploile curg torential (deci avantaj fata de scuter / motoreta) :p
Iar 4 persoane in India cu greutate totala de 400 kg mai rar.
In ceea ce priveste ''performantele'' , putea fi si mai rau. Lastunul nu avea decat 22.5 cp dar cantarea 550kg , iar celebrul Trabant avea 26 cp dar cantarea 650kg. Vechiul Fiat 500 a avut in functie de versiunile fabricate de-a lungul timpului intre minim13 si maxim18 cp. si a cantarit intre 435(modelul clasc) si 485kg (versiunea Giardinierra-un break prevazut cu un spatiu de bagaje deasupre motorului ).