Avocatul Gheorghe Piperea, care este implicat în acest caz din partea combinatului Oltchim, susţine însă că o decizie definitivă în privinţa falimentului va fi luată în cel mai fericit caz peste 8 luni, întrucât societatea de asigurări va putea face apel la decizia tribunalului.
"Mai întâi, se pronunţă o hotărâre în primă instanţă, apoi alta.
Nu cred că se va judeca nici pe 9 noiembrie. Legea este făcută probabil intenţionat ca sumele pentru asiguraţi să se disponibilizeze numai după ce rămâne definitivă hotărârea. Şi, după calculele mele, cred că durează cel puţin opt luni până când se definitivează, iar acestea sunt estimări optimiste", a declarat el pentru agenţia de presă Agerpres.Pentru a evita repetarea unor astfel de scenarii pe viitor, autorităţile au schimbat o lege prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va putea prelua atribuţiile acţionarului şi conducerii executive fără să mai fie nevoie de declanşarea procedurii de faliment.
Între timp, trei companii şi-au manifestat neoficial interesul de a prelua portofoliul de clienţi Astra după ce asiguratorul va da oficial faliment. Cel mai important investitor este compania poloneză de asigurări PZU, dar pe listă se află şi compania chineză de investiţii Fosun. Ambele au dorit să cumpere Astra înainte de declanşarea procedurilor pentru faliment, însă proprietarii au cerut prea mulţi bani.
Cel de-al treilea potenţial investitor este un fond de investiţii american al cărui nume nu a fost încă dezvăluit.
Comentarii (0)