Carlos Ghosn, fostul șef Nissan: „Honda plănuiește o preluare mascată a mărcilor Nissan și Mitsubishi”

de Tiberiu Safta
Miercuri, 07.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Ghosn, fostul șef controversat al celor de la Nissan, a spus despre noua alianță Honda-Nissan-Mitsubishi că este mai degrabă o „preluare mascată” a mărcilor Nissan și Mitsubishi din partea Honda.

Recent, Honda, Nissan și Mitsubishi au anunțat o nouă alianță prin care vor să-și mărească vânzările atât pe piața din Japonia, cât și pe celelalte piețe importante din lume. Mai mult, cele 3 mărci vor colabora acum pentru dezvoltarea viitoarelor mașini electrice, dar și pentru dezvoltarea unor noi sisteme bazate pe inteligență artificială.

Această alianță nouă nu este văzută bine de către unul dintre cei mai controversați oameni din istoria industriei auto. Carlos Ghosn, fostul șef Nissan, a declarat că această nouă alianță este, de fapt, o „preluare mascată” a mărcilor Nissan și Mitsubishi din partea Honda.

Într-un interviu acordat publicației Automotive News Europe, Ghosn a declarat: „Nu pot să-mi imaginez pentru o clipă cum va funcționa între Honda și Nissan decât dacă este o preluare, decât dacă este o preluare mascată de către Honda a mărcilor Nissan și Mitsubishi cu Honda în frunte. Va fi o preluare, o preluare mascată.”

Același Ghosn este de părere că Honda este în prezent cea mai mare dintre cele 3 mărci japoneze.

El mai precizează că o alianță cu Honda nu a fost niciodată luată în considerare în perioada în care el era șeful Nissan.

Carlos Ghosn a fost la cârma Nissan din 2001 până în 2017. El a fost arestat un an mai târziu în Japonia după ce a fost acuzat de abuzarea fondurilor mărcii și de falsificarea salariului său anual în declarații timp de 5 ani. În decembrie 2019, în timp ce se afla în arest la domiciliu, Ghosn a reușit să scape din Japonia în Liban, țară în care trăiește și acum ca evadat.

via Automotive News Europe (înreg.)

Comentarii (5)

  • Omu’
    Chiar și dacă ar fi așa, mult mai bine decât cu Groupe Renault.
    Apropo, frumoasă viața în buncăr, domnule Ghosn, nu? :)
    8 6
  • Trilulilu
    După ce i-au scos din rahat, europenii vor rămâne cu buza umflată. După cum se vede și în alte industrii, Japonia face orice posibil ca afacerile japoneze să rămână exclusiv ale lor. Numai la noi totul se dă străinilor
    11 5
  • nu inteleg de ce-l roade pe ghosn ce fac altii. sau ce crede el acum ca ne da o veste de insider valoroasa? e penibil.
    1 6
  • Japonezii mai plănuiesc și să-l teleporteze pe Carlos în țara soarelui răsare, ca să-l bage la mititica.
    7 0
  • Carlos
    Alianța Honda-Nissan-Mitsubishi ar putea fi și un semnal că Nissan dorește să se îndepărteze cât mai mult de Renault (cu care are deja tot felul de colaborări).

    Dar dacă vor face cu Honda aceleași mizerii pe care le-au făcut cu Renault, nici dracu` nu-i va mai salva de la faliment.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru