Campanie romaneasca impotriva folosirii telefonului la volan
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Renault cauta sa isi aduca un aport important in ceea ce priveste siguranta rutiera pe drumurile din Romania. Constructorul francez sustine mai nou o campanie de sensibilizare a publicului, botezata "Esti asteptat acasa in viata!", care are ca scop reducerea numarului de accidente cauzate de erorile umane.
Asemeni campaniilor din Marea Britanie si Belgia, initiativa lansata in tara noastra incearca sa faca soferii romani sa renunte la folosirea telefonului mobil atunci cand conduc.
Potrivit statisticilor puse la dispozitie de Laboratorul de Accidentologie, de Biomecanica si de studiu al comportamentului uman, dezvoltat in parteneriat de Renault si PSA Peugeot-Citroen, 80% din totalul accidentelor rutiere sunt cauzate de eroarea umana. Dintre cele mai frecvente erori amintim: perceptia gresita a pericolului (30%), decizia sau actiune inadaptata in fata pericolului (20%), evaluare eronata (20%), interpretare imprecisa (20%) si erori generale (10%).
Cifrele sunt intarite si de Organizatia Mondiala a Sanatatii care sustine ca accidentele sunt a opta cauza de deces in lume, cu potential de a deveni a treia cauza in 2020.
Urmand exemplul activitatilor dezvoltate in Franta, in cadrul Laboratorului de Accidentologie, Renault a creat si in Romania o activitate similara.
Astfel, in cadrul Renault Technologie Roumanie, functioneaza o echipa de Accidentologie, care are drept misiune principala studierea accidentelor rutiere, a cauzelor si efectelor lor. Aceasta echipa furnizeaza date echipelor de inginerie, date ce constituie punctul de intrare pentru imbunatatirea continua a echiparii vehiculelor Renault.Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Intern
-
Galeria Țiriac Collection, cea mai mare colecție privată de automobile din România, tocmai a primit două exponate noi. Este vorba despre două modele Porsche 911, dintre care unul este GT3 R Rennsport, un model produs în doar 77 de exemplare. (04.12)
-
Potrivit noilor date furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din România, vânzările de mașini noi în România au scăzut cu 8 în luna noiembrie. Pentru ultimele 11 luni, vânzările au rămas în creștere față de anul trecut. (02.12)
-
Un nou studiu al pieței de mașini second hand din țara noastră arată că mai multe mașini au trecut prin mai mult de două schimbări de proprietar. Există cazuri în care mai multe mașini au trecut prin mâinile a nu mai puțin de 24 de proprietari diferiți pe parcursul vieții acestora. (28.11)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
MULT mai periculosi sunt vitezomanii cu mobil in ureche si care cred ca soseaua publica e circuitul propriu de curse/raliu.
dar in 3 zile erau sa ma buseasca 3 femei.. toate din aceeas cauza.. vroiau sa treaca de pe banda 1 pe banda 2 si bineinteles.. nu se uitau in oglinda laterala .. sau macar in aia de sus..
auzisem la un post de radio.. nu`i zic numele sa nu se considere reclama.. recent s-a facut un studiu legat de accidente.. si surprinzator (sau nu) femeile erau cap de lista pt cauzarea accidentelor... motiv: "criza economica" .. la faza legata de criza am bufnit in ras :))
acu nha... am intalnit si femei care se pricep bine la condus
dar majoritatea nu prea au treaba.. fara suparare...