Camerele pentru unghiul mort vor fi introduse pe 25% dintre modelele disponibile în 2016
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Un studiu efectuat în Regatul Unit de cei de la ABI Research a relevat faptul că sistemele de detecţie a vehiculelor aflate în unghiurile moarte ale automobilelor vor deveni standard pentru 25% din modelele aflate pe piaţă în 2016. Primele sisteme de avertizare a prezenţei unui vehicul în unghiul mort al unui automobil au debutat pe piaţă în 2005, iar Volvo a fost primul constructor care a introdus un asemenea sistem în serie. Şase ani mai târziu, Ford Focus va beneficia de acest sistem în lista de echipamente opţionale. Specialiştii estimează că sistemele respective vor ajunge la un volum de 20 de milioane de unităţi vândute până în 2016.
Piaţa sistemelor de monitorizare a unghiului mort va atinge o valoare de 12 miliarde de dolari în momentul în care vor fi vândute 20 de milioane de asemenea sisteme pe an. Mai nou, aceste sisteme au integrat mai multe funcţii, cum ar fi efectuarea unei verificări noi, ultrarapide, în momentul în care şoferul acţionează semnalizatorul.
Aşadar, sistemul poate preveni un accident dacă şoferul s-a asigurat şi un vehicul s-a strecurat subtil în unghiul său mort înainte de efectuarea manevrei.În primă fază, sistemele de monitorizare a unghiului mort au încercat să se impună ca aplicaţie simplă, dar a fost rapid catalogată ca fiind un sistem pentru şoferii mai puţin competenţi. Timpul a arătat că acest sistem este util şi pentru şoferii prudenţi, iar acest lucru a fost asistat şi de faptul că mulţi constructori au integrat sistemul respectiv în cadrul unor pachete atractive. Odată obişnuiţi cu acesta, şoferii l-au apreciat mai mult.
Via | Autos.ca
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
Porsche a pregătit o actualizare over-the-air pentru sistemele multimedia ale mașinilor sale. Odată cu noua actualizare, aplicația YouTube este acum instalată și poate fi accesată doar de pasagerii din față. (12.12)
-
BMW a lansat o nouă tehnologie de conducere autonomă, care permite mașinilor proaspăt construite să se conducă autonom în interiorul uzinelor. De această tehnologie beneficiază și Mini. (27.11)
-
Mercedes-Benz a mărit viteza maximă a sistemului său de conducere autonomă prezent la modelele sale. Astfel, toate modelele noi dotate cu acest sistem se vor putea conduce singure până la o viteză maximă de 95 de km/h. (24.09)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- Noul DS N°8: etalonul mărcii franceze este un SUV coupe electric cu autonomie de 750 km
- Noua Toyota Urban Cruiser: SUV compact electric cu până la 184 CP
- Noile modele Hyundai vor putea fi cumpărate prin platforma online Amazon
- BMW XM, tunat de Manhart: 900 de cai putere și 1.200 Nm cuplu
Comentarii (2)