Cadavre umane folosite in crash-teste auto
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Vagverket, Administratia Suedeza a Drumurilor Publice, a raportat faptul ca General Motors a folosit cadavre umane pentru a testa gradul de siguranta a unor modele auto.
Testele au fost effectuate in Suedia. Un purtator de cuvant al institutiei Vagverket a declarat ca circa zece corpuri neinsufletite au fost folosite la teste de impact pe unele modele GM. Nu se cunosc exact ce modele GM s-au folosit , dar oficialii suedezi presupun ca este vorba de modele Saab.
Reprezentantii Administratiei Suedeze a Drumurilor Publice au specificat faptul ca persoanele folosite in asemenea scopuri si-au donat corpurile pentru a fi folosite in testele de siguranta.
In mod normal, producatorii auto folosesc in crash-teste manechine (celebrele crash test dummies) special construite pentru a oferi date cat mai utile in ceea ce priveste siguranta pasagerilor. Primele teste de impact au fost efectuate in anii '30 cand la bordul automobilelor erau folosite de asemenea cadavre umane.
Via | Autoblog
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Organizația germană ADAC a elaborat un studiu și a concluzionat că mașinile cu zero emisii sunt mai fiabile decât mașinile echipate cu motoare termice. (14.04)
-
În cea mai nouă sesiune de teste Euro NCAP, Cupra Terramar și Polestar 3 au primit punctajul maxim de 5 stele. Modelul suedez a stabilit un nou standard pentru protecția oferită pasagerilor copii. (10.04)
-
Tesla anunță o rechemare în service care afectează toate exemplarele Cybertruck comercializate până acum. Din cauza unui adeziv problematic, un element de caroserie, de la nivelul plafonului, se poate desprinde în timpul condusului. (21.03)
-
UE ia în considerare să elimine taxele vamale pentru mașinile electrice din China
-
Noul Audi A6 Sedan: cel mai aerodinamic Audi de serie cu motoare termice
-
STUDIU: Mașinile electrice, mai fiabile decât termicele
-
Primele imagini cu noua Mazda EZ-60, un SUV electric cu origini din China
-
Uniunea Europeană vrea să interzică fibra de carbon din mașini
Comentarii (1)