BMW recheamă în service 720.000 de mașini în SUA: risc de incendiu sub capotă

de Alexandru Monenciu
Joi, 22.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a inițiat o rechemare în service care afectează peste 720.000 de mașini din SUA. Există risc de incendiu din cauza unui scurtcircuit care ar putea să apară la pompa de apă.

Deși neplăcute, atât pentru consumatori cât și pentru constructorii de automobile, rechemările în service nu sunt, până la urmă, ceva ieșit din comun. În cazul unei mașini, compusă din milioane de piese, este inevitabil să nu apară o problemă.

BMW tocmai a rechemat în service 720.796 de mașini în SUA. Din cauza unui scurtcircuit, care ar putea să apară la una dintre mufele pompei de apă, există riscul izbucnirii unui incendiu.

Constructorul german a fost informat, pentru prima oară despre această problemă, la începutul anului. A deschis imediat o anchetă internă și a descoperit că, în cazuri rare, o cantitate mică de lichid poate să picure pe mufa respectivă, iar garnitura se poate deteriora.

În consecință, lichidul ajunge în interiorul mufei și poate provoca un scurtcircuit. Până acum, BMW a înregistrat 18 cazuri în care s-a întâmplat acest lucru dar, din fericire, nu s-au soldat cu accidente sau cu rănirea unor persoane.

Printre cele 720.000 de mașini rechemate în service se numără BMW X1 sDrive28i/xDrive28i produs între 2012 și 2015, BMW X5 xDrive 40e produs între 2016-2018, BMW Seria 5, Seria 3, Seria 2, X3, X4 și Seria 4.

Rezvoltarea este destul de simplă, dar proprietarii mașinilor afectate trebuie să viziteze o reprezentanță, imediat ce sunt informați de problemă.

Aici, mecanicii vor verifica pompa de apă și mufa problematică și le vor înlocui dacă situația o va impune.

via Motor1

Comentarii (7)

  • George Simion
    deci nu numai uleiul picura la benve, mai nou si antigelul..
    2 1
  • Păi stai.... Și astea termice ard?
    3 2
  • Măcar astea termice sunt rechemate, alea electrice niciodată, nu de alta dar ar trebui rechemate toate, dar degeaba, ca n-ai ce sa le faci, chiar de schimbă bateriile la toate, așa sunt ele, explodează, nu că ard .
    4 4
  • @dan_grc
    Ai stingaror?
    Ca alea termice de la BMW iau foc pe capete.
    Mai ales alea facute cu piese sh si din bucati.
    1 3
  • @dan_grc
    https://hotnews.ro/record-istoric-pentru-bmw-care-surclaseaza-tesla-pe-piata-masinilor-electrice-din-uniunea-europeana-1776652#m05u2z1875i4sgoqbxd
    0 3
  • @dan_grc
    Da, la astea termice se fac recall, dar mai mult prin SUA.
    In Europa germanii merg pe principiul ca merge si asa si daca ia foc smenarul cocalar nu e bai, masina va si dauna totala si ei vor vinde alta in loc, deci creste numarul la vanzari, avantaj BMW, dezavantaj toti ca platim asigurari marite.
    Tu cand ai fost Ultima oara pe la un service autorizat? Sau si si tu un amic specialist ochiometric in masini si care zice dupa ureche daca motorul merge bine? :)). Am intalnit si eu specialisti din astia care isi dau cu parerea despre masini vizual, le iau ca sunt frumoase si arata bine.
    1 3
  • Se pare ca nu intelegi cum functioneaza un recall. Nu te costa decat drumul pana la reprezentanta, reparatia e facuta pe banii producatorului. Asta cu faptul ca un cocalar e definit de lipsa banilor e noua, in general banii castigati usor schimba comportamentul in rau.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru