BMW publică imagini cu viitorul sedan electric i7 din timpul testelor acustice

de Alexandru Monenciu
Marti, 22.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul bavarez de automobile anunță că sedanul electric i7 a intrat în faza testelor acustice. Cu această ocazie, BMW a publicat o serie de teste cu prototipurile de pre-serie.

Anul acesta, germanii de la BMW sunt așteptați să prezinte lumii întregi noul sedan electric i7 sau, cu alte cuvinte, versiunea cu zero emisii a navei amiral Seria 7. Până atunci, însă, viitorul i7 trebuie perfecționat până în cele mai mici detalii.

Acum, sedanul electric a intrat în faza testelor acustice. Acestea se desfășoară la Centrul de Cercetare și Inovație (FIZ) din Munchen, acolo unde inginerii de testare și dezvoltare verifică întreaga gamă de emisii acustice ale automobilului. Printre ele, zgomotul motorului, protecția acustică a pietonilor și sunetul emis în interior.

Acesta din urmă, parte a BMW IconicSounds Electric, este dezvoltat în colaborare cu celebrul compozitor Hans Zimmer.

În laboratoarele Centrului, specialiștii pot recrea orice zgomot înregistrat în timpul testelor pe șosea. În final, toate zgomotele deranjante pentru pasageri vor fi eliminate.

Pentru a le identifica, BMW analizează inclusiv acustica motorului electric sau a sistemului de aer condiționat și ventilație.

În special la temperaturi foarte scăzute sau foarte ridicate.

Pasagerii vor fi "protejați" de toate zgomotele nedorite prin intermediul amortizoarelor de sunet încorporate în ornamentele montanților, scaunelor, căptușelii plafonului și a suportului din spate. Totodată, sticla geamurilor va avea și ea rol insonorizant.

La rândul lor, anvelopele noului i7 vor avea un absorbant de spumă în interior.

Așa cum spuneam, sedanul electric al bavarezilor va fi prezentat în 2022.

via BMW

Comentarii (4)

  • Incepe sa falseze cand ii scade voltaju'?
    5 4
  • Tot electric?
    Parca tot mai bine suna un diesel cu 4 turbine :))
    Dezamagitor baieti. Parca ziceati ca mai tineti vreo 20 de ani motoarele diesel in oferte si acum veniti cu i4, i7, ix5....
    1 8
  • Tot electric?
    Parca tot mai bine suna un diesel cu 4 turbine :))
    Dezamagitor baieti. Parca ziceati ca mai tineti vreo 20 de ani motoarele diesel in oferte si acum veniti cu i4, i7, ix3, iX....pai ce facem?
    1 7
  • Seriff
    @Mihai, sunt obligati sa scoata electrice pentru a scadea emisiile/ marca, nu ai cum sa scoti diesel daca nu ai si electrice, stai linistit ca oricum nu le cumpara nimeni, baza vanzarilor va sta tot in diesel-urile alea pe care tu nu le suporti, iar cine va cumpara electrica, fii sigur ca inainte sa cumpere asa ceva, a cumparat un diesel pentru drum lung, hai nu te mai enerva si du-te la pensat.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru