BMW: primul model, de serie, alimentat cu hidrogen va debuta în 2028

de Alexandru Monenciu
Joi, 05.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile continuă parteneriatul cu Toyota pentru dezvoltarea de sisteme de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen. Primul model de serie va debuta în 2028.

BMW și Toyota colaborează de peste 10 ani. Acum, cele două companii își extind acum parteneriatul pentru a accelera inovarea sistemelor de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Mai mult, vor să aducă această tehnologie pe șosea, atât în ceea ce privește autoturismele, cât și vehiculele comerciale.

După ce a testat flota-pilot BMW iX5 Hydrogen, constructorul din Munchen este pregătit să producă, în serie, modele alimentate cu hidrogen. Primul va sosi în 2028.

Potrivit reprezentanților companiei, modelele alimentate cu hidrogen vor fi integrate în portofoliul existent al mărcii. Concret, germanii vor oferi pe un model deja existent o versiune suplimentară, alimentată cu hidrogen.

"Acesta este un reper important în istoria automobilelor: primul automobil cu pile de combustie de serie oferit de un producător premium global. Alimentat de hidrogen și condus de spiritul cooperării noastre, va sublinia modul în care progresul tehnologic modelează mobilitatea viitoare," a declarat Oliver Zipse, președintele consiliului de administrație al BMW AG.

via BMW

Comentarii (2)

  • Interesant… întâmplător am văzut un articol despre “Solar hydrogen panels”, ar rezolva multe probleme. Să se poată produce hidrogen oriunde este soare, nu sună rău deloc, dar pare ca mai este mult până “acolo”.
    2 1
  • Electrikkk
    Eu inca ma mir, sunt efectiv uimit de prostia germana !!

    Sunt incredibil de prosti !!!!

    Deci ditamai Toyota care a facut Miray si in 15-20 de ani au vandut abia 80.000 de masini si BMW viseaza hidrogen !

    Lumea nu le cumpara, nici macar in Norvegia unde au inchis si statiile care erau de incarcare hidrogen.

    Hidrogenul verde este de 3-4 ori mai scump decat hidrogenul negru, si nimeni azi nu sta sa fabrice hidrogen verde cand poate produce hidrogen negru din gaz metan si abur care este foarte poluant.

    Apoi chiar si cand va fi produs, va putea fi folosit in sisteme integrate de transport precum trenuri, autobuze, eventual avioane dar in nici-un caz ceva pentru autoturisme pe scara mare

    Dar prostia la germani si japonezi care erau cei mai tari in masini termice se vede... nu sunt in stare sa faca masini electrice bune.

    si pentru ca nu vor si nu sunt in stare o lungeeeeesc cu hidrogenul si alte avioane. Pana la faliment
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru