BMW prezintă noul Seria 3 facelift: design revizuit și baterie nouă pentru versiunea PHEV

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul Seria 3 facelift. Cel mai popular model din portofoliul germanilor a primit, printre altele, un design ușor revizuit.

Cu peste 20 de milioane de exemplare comercializate până în prezent, Seria 3 este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare modele din portofoliul BMW. Actuala generație, a șaptea, a fost vândută în circa 3 milioane de unități.

Acum, BMW Seria 3 a primit un facelift, noutățile fiind preluate atât de varianta sedan cât și de cea break, sau Touring în limbajul mărcii din Munchen.

Înainte de toate avem un design exterior ușor revizuit, în special la nivelul farurilor, grilei și a spoiler-ului față. Sportivitatea acestui model poate fi accentuată, în continuare, prin bifarea pachetelor M Sport și M Sport Pro.

Clienții care bifează pachetul M Sport primesc jante noi, de 19 inch, finisate în nuanța Negru Jet sau disponibile într-o variantă bicoloră. De asemenea, catalogul Individual include și el un set de jante noi, tot de 19 inch.

NOI CULORI EXTERIOARE

Paleta de culori exterioare include nuanțe noi precum Albastru Arctic Race, Roșu Vegas, Gri Frozen Pure Metallic și Albastru Frozen Portimao Metallic.

La interior, pasagerii vor regăsi un volan nou, sistemul multimedia BMW OS 8.5, numărul butoanelor fizice a fost redus la minim (reglarea temperaturii se face acum din meniul display-ului central), iar gama de tapițerii a fost extinsă.

Ornamentul care înconjoară aeratoarele centrale este acum iluminat, încă din standard.

Clienții au la dispoziție până la 9 nuanțe. Dacă este bifat sistemul de iluminat ambiental, opțional, acesta include acum diverse animații, inclusiv atunci când intri sau ieși din mașină sau când primești un apel telefonic.

Că tot am pomenit de ornamentele interioare, cele Dark Graphite matte sunt acum standard. Ornamentele Fineline Light, Grey Blue Ash, Carbon Fibre și Aluminium Rhombicle Anthratice sunt opționale.

Nu în ultimul rând, tot pe lista de opționale regăsim și elementele CraftedClarity, din sticlă. Ne referim aici la selectorul transmisiei, la butonul Start/Stop și la controller-ul BMW iDrive.

În ceea ce privește gama de motorizări, unitățile cu 6 cilindri în linie și toate agregatele diesel vin în compania unui sistem mild-hybrid la 48V, care în anumite situații plusează cu 11 CP.

Versiunile plug-in hybrid oferă 292 CP și integrează o nouă baterie, de 19.5 kWh. În aceste condiții, versiunea 330e sedan oferă o autonomie pur electrică cuprinsă între 85 și 101 kilometri, 330e xDrive sedan se laudă cu 81-96 km autonomie pur electrică, 87-98 km anunță BMW pentru 330e Touring și 84-91 km pentru 330e xDrive Touring.

La o stație de 11 kW, bateria se încarcă la 100% în 2 ore și 15 minute.

Constructorul din Munchen promite, de asemenea, un comportament mai dinamic.

Inginerii au adus îmbunătățiri suspensiei spate, dar și sistemului de direcție.

ÎN PRODUCȚIE DIN LUNA IULIE

Noul BMW Seria 3 facelift va intra în producție în luna iulie 2024.

via BMW

Comentarii (4)

  • Daca tot i-au facut un mini facelift, speram sa mai puna niste butoane, nu sa le tot reduca.

    In rest, arata la fel de bine si de seducator ca primul facelift.
    7 0
  • Pe piața din Marea Britanie nu mai e disponibil niciun diesel. Rattle in peace!
    3 2
  • Face lift a fost în 2022… iar SOP în 2018, adică exact la 4 ani, atunci ai introdus ecranul curbat. BMW face 2 ajustări anuale (Februarie și August) se cheamă PU-uri. Cu asta aveam de a face, nu cu un face lift.
    4 1
  • BMW vorbește de facelift pe site-ul lor. Deci, ca de obicei, mănânci ciocolata cu alune în timp ce cauți validare.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru