BMW prezintă noul M2 facelift: oferă 480 CP, cu 20 CP mai mult decât înainte

de Alexandru Monenciu
Joi, 13.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Odată cu facelift-ul operat pentru Seria 2 facelift, BMW a îmbunătățit și versiunea de performanță M2. Cea mai mare noutate este că motorul de 3.0 litri, twin-turbo, dezvoltă acum 480 CP, cu 20 CP mai mult.

BMW Seria 2 tocmai a primit un facelift, astfel că versiunea de top M2 nu putea fi privată de un pachet de îmbunătățiri.

Din punct de vedere estetic, M2 facelift arată aproape la fel ca înainte, excepție făcând cele 4 terminații pentru sistemul de evacuare care vin acum finisate în negru. Jantele M, de 19 inch pe față și de 20 de inch pe spate, sunt standard, dar clienții au la dispoziție și o variantă de jante opționale, finisate în argintiu.

Modelul de performanță al producătorului din Munchen poate fi vopsit în nuanțele Galben Sao Paolo, Roșu Fire, Albastru Portimao, Gri Skyscraper, Verde Java, Albastru Voodoo, Gri Telesto și Mov Twilight.

VOLAN NOU ȘI SISTEM DE OPERARE BMW OS 8.5

Pentru interior, BMW a pregătit un volan nou (opțional poate fi îmbrăcat în Alcantara), sistemul de operare BMW OS 8.5, mai puține butoane fizice, iar scaunele M Sport îmbrăcate în piele Vernasca pot fi comandate într-o variantă bicoloră (roșu/negru). Scaunele M Carbon sunt opționale.

Cele mai importante noutăți nu se văd, dar se simt.

Asta pentru că motorul de 3.0 litri, twin-turbo, dezvoltă acum 480 de cai putere, cu 20 de cai putere mai mult decât înainte. Transmisia manuală cu 6 rapoarte rămâne opțională, caz în care cuplul dezvoltat de motor se oprește la 550 Nm.

Dacă păstrezi transmisia automată M Steptronic cu 8 rapoarte, cuplul crește la 600 Nm. Mulțumită surplusului de putere, BMW M2 facelift atinge acum 100 de km/h în 4.0 secunde (-0.1 secunde), sau în 4.2 secunde dacă alegi transmisia manuală.

De asemenea, repriza 0-200 km/h este realizată cu 0.6 secunde mai rapid (12.9 secunde). Viteza maximă rămâne limitată la 250 km/h, dar pachetul opțional M Driver o poate crește la 285 km/h.

Noul BMW M2 facelift va debuta pe piață în luna august 2024 și va fi produs la uzina San Luis Potosi din Mexic.

via BMW

Comentarii (4)

  • Cel putin discutabil designul, mai ales bara spate arata ca naiba
    2 1
  • George Simion
    made in mexic?!! nu prea frumi...sa incerce si copieze z4 mai mult macar.

    si tot il face tesla cu 4 usi...
    2 1
  • Da este primul model dezvoltat (la design mă refer) în Mexic (San Luis Potosi), ca si platforma are foarte multe in comun cu seria 3. Din păcate (pararea mea) este un alt exemplu de kitch din partea BMW care in ultima vreme au intrat in zona transformers…
    In fine, predic undeva la 170 de bucăți pe zi din care aprix 60 sunt M-uri 100%. Păcat de trenul de rulare care este excelent la fel și dinamica (o adevărată plăcere)… design-ul distruge tot.
    2 1
  • Ce mașina inutilă și urâtă și mica .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru