BMW, Daimler şi Siemens sprijină proiectul de vehicul electric al Universităţii Tehnice din Munchen

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 03.05.2012
Universitatea Tehnică din Munchen a anunţat că va extinde programul de dezvoltare al vehiculelor electrice debutat care anul trecut. Acesta ţinteşte o maşină electrică uşoară, sigură şi accesibilă pentru publicul larg.

Universitatea Tehnică din Munchen a primit sprijinul Ministerului Educaţiei din Germania pentru a-şi îmbunătăţi vehiculul electric.Vorbim de conceptul Vision.M, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din 2011 sub numele de Mute, care promite să atingă toate punctele cheie ale unui automobil de volum pentru un vehicul electric: siguranţă, accesibilitate şi performanţe comparabile cu cele ale unui automobil convenţional. Pe lângă sprijinul din partea Ministerului Educaţiei din Germania, Universitatea Tehnică din Munchen va fi asistată de BMW Group, Daimler, Siemens şi TUV SUD.

"Mai multă masă înseamnă o baterie de capacitate mai mare pentru aceeaşi autonomie şi generază cosutri mărite semnificativ. Un vehicul cu o masă mai mare va avea un comportament dinamic inferior pentru un nivel dat de putere a motorului. Dar noi ţintim o maşină accesibilă care să fie plăcută la condus", a declarat Markus Lienkamp, reprezentantul catedrei de Tehnologie Auto la Universitatea Tehnică din Munchen.

Proiectul Vision.M vizează dezvoltarea unui automobil extrem de uşor care să fie totodată sigur, propulsat de un motor electric de aproximativ 15kW, care să aibă o masă de maximum 400 kilograme fără acumulator. Prototipul Mute avea o masă de 500 de kilograme cu tot cu acumulatorii săi şi prezenta elemente precum suspensie activă pentru a compensa anvelopele înguste şi sistemul de control al stabilităţii optimizat.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru