BMW, cea mai vândută marcă premium în prima jumătate a lui 2024

de Tiberiu Safta
Joi, 11.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a fost cea mai vândută marcă premium din lume în prima jumătate a lui 2024. De la începutul anului până la finalul lui iunie, constructorul bavarez a vândut aproape 1.1 milioane de mașini la nivel mondial.

După primul semestru din 2024, BMW este lider în clasamentul mărcilor premium ca număr de mașini vândute la nivel mondial. În perioada ianuarie – iunie, marca bavareză a vândut 1.096.486 de mașini la nivel mondial, ceea ce reprezintă o creștere de 2.3% față de aceeași perioadă din 2023.

Dintre cele aproape 1.1 milioane de mașini vândute, aproape 180.000 au fost electrice. Vânzările de modele cu zero emisii au crescut cu 34% în acest an față de același interval de anul trecut.

Pe locul 2 în clasamentul mărcilor premium este Mercedes-Benz, cu circa 960.000 de mașini vândute la nivel mondial și o scădere de 8%. Podiumul este completat de Audi, care a vândut 833.000 de mașini, mai puține cu 8% față de aceeași perioadă din 2023.

Revenind la BMW, cele mai bine vândute modele au fost Seria 3, X1, modelele M și chiar Seria 7. În cazul modelului de lux, vânzările au crescut cu 22% în prima jumătate a acestui an.

via Carscoops

Comentarii (28)

  • ///COR/// 33'
    Se pare ca uratenia noilor modele prinde la prostime.
    16 5
  • Se bat pentru locul 2. Tesla va fi mereu numarul 1. Pana si soferii de BMW stiu asta, multi posesori de Tesla vin de la BMW.
    3 13
  • esti penibil, stiai? ok, am inteles, nu-ti place tesla, dar incearca sa o terfelesti intr-un mod mai original.
    0 1
  • 7-le ala e hidos de-a dreptul
    5 0
  • “Musk” pe lângă original, este și nostim ;)
    Tesla… a fost viitorul!
    7 1
  • Viitorul este diesel, a mai ramas vreo 13-14% cota de piata in prabusire libera.
    Au nevoie de voi sa mai vanda ultimele motoare.
    Ar fi interesat de vazut si cine cumpara BMW (gradul de educatie) si cu ce bani. Nu de alta dar se inmultesc hotii si tare mi-e ca e marca preferata a lor, de aia e printre cele mai furate marci din lume.
    3 5
  • Am un BMW, îmi place să-l conduc este deosebit, deci sunt fan (ca idee îmi place și Mazda) ca și design mai nou cred ca o dau rău de tot în bară. Știu toate poveștile cu cocalari, minciuni etc. nu le aprob dar nici 100 de ani n-o o sa povestesc de asa ceva. Cine greșește plătește și este valabil pentru toți. Între timp, BMW are istorie are prezent si are flexibilitate, adică modele variate și posibilitatea de a alterna între BEV-uri și ICE-uri.
    Mi se pare o prostie să discutăm de nivelul de educație a celor care cumpără un BMW nou, nu are nici relevanță și evident ca pe cine își ia un BMW (sau Mercedes, Audi, etc) nu-l interesează acest aspect.
    Sunt doar frustrări irelevante. Astăzi BMW este nr 1 și vom vedea ce va urma.
    6 3
  • E normal sa ti se para prostie ca sa discutam despre nivelul de educatie al celor ce iau BMW-uri.
    Fiecare marca are un grup target si face reclama speciale pentru ei.
    De aia vedem atatia retarzi disperati dupa viteza, chiar daca multi habar nu au sa mearga nici pe trotineta.
    Grupul celor cu BMW-uri sunt cei ce apar pe la TV ca au pierdut controlul volanului.
    Tu esti fan BMW pentru ca ai nivelul de educatie corespunzator. Sustineti coruptii si ii ajutati sa prospere orice ar face.
    Sunt curios daca cineva ti-ar fura BMW-ul pentru piese de schimb sau daca cineva cu BMW te loveste conducand cu 200 km/h, daca iti vei schimba parerea despre cocalari.
    2 5
  • @Dutz - n-are rost, asa sunt unii, se plang ca-s acrii strugurii.

    E totusi o surpriza ca reuseste sa vanda asa de bine avand in vedere modelele destul de controversate ca estetica :)
    Mercedes "pierde" din vanzari pentru ca si-au schimbat politica. In momentul de fata la Mercedes este o perioada de tranzitie catre clientii de la middle-class in sus, de aceea vor disparea din gama anumite modele de clasa compacta (CLA, GLA) si pe langa asta au introdus o politica de preturi mai mari. Doar ca daca nu isi imbunatatesc calitatea avand in vedere preturile marite, pe termen lung ii va costa.
    3 0
  • nobody
    Asta cu generalizarea in functie de masina aleasa e buna rau... Spuneti-i si lui Mate Rimac ca are un nivel de educatie slab, ca a inceput cu un seria 3...
    4 0
  • Daca si Seria 3 sau panarama de X1 sunt masini premium, am ajuns de rasul curcii.
    Sunt modele de la Kia, Hyundai, Toyota, Honda net superioare lui X1 sau seria 3 si nu sunt premium. Alta abureala marca BMW care numara orice la vanzari.
    1 5
  • Pe acest articol am intrat sa văd în cate comentarii plânge cineva, nu vreau să mai adaug nimic :) .
    11 1
  • @dan_grc
    Pai cine crezi ca tine cont de parerea ta :))
    Ar fi interesat sa incerci sa ne convingi ca X1 e masina premium :))
    0 2
  • Am avut ghinionul sa primesc un seria 1 un loc de Honda Civic intr-o vacanta de 7 zile in Spania.
    E varza masina, imi era dor de Toyota Auris. E singura masina in care mi-a vomitat copilul. Nu stiu cum de le incadreaza si pe Seria 1, X1 la masini premium, probabil sa dea bine la numarul de vanzari.
    1 6
  • @dan_grc
    https://stirileprotv.ro/divers/un-barbat-din-botosani-a-murit-incercand-sa-vada-ce-viteza-prinde-bmw-ul-abia-cumparat-bolidul-a-sunat-singur-la-112.html
    Minus multe...
    Degeaba e pe primul loc daca sunt daune totale jumatate din ele dupa ce pleaca din showroom.
    Asta nu mai rade, ca nu mai poate.
    A vrut el sa vada ce viteza prinde masina, ca de aia le iau cocalarii, de viteza maxima, ca asa face BMW reclama la masini, cu viteza, cu drift, cu smecheri.
    2 3
  • Da, clar net superioare… din poze îți dai seama nu?
    3 2
  • Și gata… ai hotărât tu. Să le spui celor de la BMW să-și închidă fabricile, dar stai li se rupe de ce crezi… ;)
    Ești la fel ca cel care a vrut să vadă cât prinde BMW-ul, habar n-ai pe ce lume ești, dar dacă aplauzi cu restul focilor, musai ca ai dreptate. Cămașă maro ai?
    4 4
  • BMW nu isi inchide fabricile, va avea succes mare in continuare pentru ca stie sa faca reclama: vreo 10 au fost banate in diferite tari pentru ca incitau la condus agresiv, dar e alta poveste asta.
    Daca voua vi se rupe ca muriti ca prostii, atunci va meritati soarta. Si sa stai prin service la recall cu troacele sau sa completati cu ulei la sh-uri obosite.
    Hai BMW ca avem multi prosti. Spor la vanzari ca aveti la cine vinde oricat de urate la faceti.
    3 4
  • @dan_grc
    Asa se fac vanzari adevarate:
    https://www.libertatea.ro/stiri/dosarul-achizitiei-masinilor-bmw-de-catre-politia-romana-de-la-un-apropiat-al-lui-iohannis-clasat-de-dna-4739344
    https://www.automarket.ro/tv/reclame/o-reclam-bmw-a-fost-interzis-n-marea-britanie-promova-un-stil-de-conducere-periculos-5365.html
    https://www.honestjohn.co.uk/news/legal/2024-02/misleading-zero-emissions-ads-from-bmw-and-mg-banned/
    Reclama e sufletul comertului.
    Daca ai multi papagali la care sa le vinzi reclame, poti face masini cu zero emisii, dieseluri care nu polueaza, castigi licitatii, faci reclama la viteza si drift si ai success garantat.
    Deci 600 bucati vandute doar la politia romana blat si cate se mai fac asa in toate tarile....
    O marca super corupta care are aceeasi strategie de ani de zile: o mizerie.
    3 4
  • @dan_grc
    Nu ne mai faceti de rusine si pe afara, va rugam frumos, ramaneti in tara cu apucaturile de handicapati:
    https://www.libertatea.ro/stiri/un-roman-de-18-ani-a-ramas-blocat-cu-bmw-ul-pe-o-plaja-din-belgia-si-a-fost-salvat-la-2-noaptea-e-vorba-de-o-neintelegere-4783630
    https://www.antena3.ro/actualitate/tineri-pitesti-blocat-strada-soferi-facebook-tiktok-655757.html
    Astia isi iau BMW, ca sa intelegeti. Va aparati degeaba.
    3 4
  • Cea mai vanduta si cea mai avariata???
    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/peste-80-dintre-masinile-bmw-din-romania-implicate-cel-putin-o-data-intr-un-accident-zte-invita-sa-mergi-mai-repede.html
    80% e o statistica destul de buna pentru BMW-uri.
    Daca s-ar zice si cate sunt declarate dauna totala si inlocuite, ar fi usor de inteles si vanzarile...pe langa licitatiile fabricate si cifrele de vanzari umflate marca BMW.
    3 3
  • Aceasta stire are urmatoarele efecte negative pentru toti:
    1. Cresterea numarului de limitatoare de viteza (speed bumps) care in timp distrug suspensii si bucsaraie la toate masinile;
    2. Mai multe camere pentru monitorizat traficul pe care le platim cu totii;
    3. Asigurari mai mari pentru toti. In Anglia de exemplu daca stai intr-o zona de risc (multi retarzi cu BMW-uri adica) platesti asigurare mai mare pentru ca ai riscul sa fii accidentat de un retard care nu respecta limitele de viteza.
    Daca 4 din 5 BMW sunt avariate, sa speram ca ele nu dau peste altii si produc alte avarii la randul lor...iar asigurari marite la toti pentru cativa retardati.
    Daca pleaca handicapatul din showroom cu masina si vrea sa vada cat prinde si o face dauna toatala si el moare, asigurarea trebuie sa acopere dauna, din banii tuturor.
    Deci avem numai avantaje dupa urma lor...motive mari de bucurie pentru toti ca platim la gramada. Desigur astia care blocheaza strazile cu Seria 7 si sunt amendati nu invata nimic, ca ei au furat banii si nici nu sunt afectati de o amenda, oricat ar fi de mare.
    Deci nu cu amenzile se face educatia la retarzii posesori de BMW-uri.
    Daca il pui pe Dorel care a blocat strada la Pitesti cu Seria 7 si asculta muzica cu usile deschise si dansa in strada sa iti explice pentru ce a fost amendat, nu o sa poata.
    https://epitesti.ro/stiri/pitesti-ireal-sofer-de-bolid-bmw-filmat-cand-sicana-alt-particant-la-trafic
    https://epitesti.ro/stiri/a-intrat-cu-bmw-ul-in-teava-de-gaze
    https://www.google.ro/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F10%2Ftineri-pitesti-blocat-strada-soferi-facebook-tiktok-797185.jpg&tbnid=DdFhPqODysEErM&vet=1&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Factualitate%2Fmai-multi-tineri-au-blocat-o-strada-din-pitesti-pentru-a-se-lauda-pe-retelele-de-socializare-19864951&docid=bS9PHdLzHaHsYM&w=970&h=565&itg=1
    Ce sa le ceri la astia?
    Sa fie aparati de Dutz si dan_grc, ca si ei fac la fel.
    3 7
  • @Dutz: este atat de impotriva marcii asteia, de zici ca te-a parasit nevasta pt unul pentru ca avea BMW.

    Recomandarea mea este sa mai respiri, un astfel de nivel de hate cum ai tu cu BMW iti poate dauna chiar fizic si poatye genera stres inutil.

    p.s: scuze de offtopic, dar se debiteaza multe prostii pe aici fara nicio baza reala. Stiu destui posesori de BMW, oameni ok, care merg ok si respecta regulile. Si nu completeaza niciunul ulei la BMW-ul lor SH. Generalizarea asta absurda il face doar pe userul de mai sus sa se faca de ras. Compara X1 cu Tucson sau Sportage :))) dovada ca nu s-a urcat in niciuna (ok, X1 nu e cea mai cea, dar e 1 clasa cel putin peste cele 2 coreene). Ia cauta pe reddit pe clubul Auto Ro sa vezi cati au schimbat motoarele pana in 3-5k km la Tucsin si Sportage. Si cauta sa vezi cum Tucson-urile 2024 fac valuri si se umfla bordul la ele acum de cand cu caldurile. Asta n-o vezi la X1, iti garantez eu. Deci nu compara mere cu pere doar ca sa iti justifici tie in cap o ineptie.
    Ia constructiv mesajul meu.
    6 1
  • De vreo săptămână l-am tractat pe unul cu o Toyota din nisip cu un Volvo… uau ce știre!!!
    În rest… BMW-ul are printre cele mai puține reclame.
    Dacă cineva se justifică că-i prost sau dobitoc pentru că cineva (BMW-ul) a făcut reclamă agresivă, spune tot despre încredere pe care o aveți în voi ca și oameni și părinți.
    Toate reclamele sunt minciuni, chiar toate.
    Da este nasol că unii retard cred că sunt zmei la volan și unii și mai mult când prind un BMW. Dar Lambo, Ferrari, Porsche ce vând? Mersul cu 30 la piață?
    Da reclamele la “răcoritoare” carbogazoase, la case de pariuri nu ucid?
    Ucis de mii de ori mai mult… dar focile au prin ceva și ca un cor de frustrări huuu BMW.
    Nu lucrez la BMW, nu am acțiuni la BMW, mi se rupe, dar să credeți că niște link-uri cu tembeli (nu am deschis nici unul, că-s plictisit de prostia unora), va schimba ceva, este trist.
    Nu vă mai pierdeți vremea și încercați să mâncați sănătos, altfel gunoiul din reclame vă va ucide cel mai probabil înaintea unui BMW.
    PS am avut (încă am unul) 4 BMW-uri noi și nu am avut nici un accident. Pe cel actual îl folosește soția și este un șofer exemplar.
    Indiferent ce conducem toți trebuie să fim.
    Hai weekend plăcut și stați la umbră, am uimit ca-i cald tare în RO.
    Eu mă duc la delfini mei ;)
    5 1
  • Europa nu este totul… se pare ca avem un Europa mai multi dobitoci decât în alte părți și nu din reclame au învățat să fie așa.
    1 1
  • Cred ca e o mica diferenta intre reclamele la racoritoare, mancare nesanatoasa si reclamele agresive la BMW-URI.
    Desi o dai la intors, BMW a avut mai multe reclame interzise pentru ca promoveaza condusul agresiv.
    Daca cineva bea sau mananca nesanatos, e strict problema lui. Daca un retard cu BMW intra in mine, atunci nu mai e strict problema lui, ci devin victima fara sa fac ceva.
    Daca retarzii cu BMW-urile blocheaza circulatia si danseaza pe strazi, sau fac drifting pe trecerile de pietoni, atunci nu e doar problema lor, ci sufera mai multi din cauza asta.
    Desi nu vrei sa recunosti, marca atrage multi cocalari. Desigur nu toti sunt, am intalnit si oameni deosebiti, dar si specimene care au dat spaga sa treaca verificarile tehnice, care isi fac service la colt de bloc, care nu au bani de anvelope, desi au Seria 5.
    BMW face vanzari pe promovat viteza, asta e clar.
    Daca mai minti, iti creste nasul.
    Uite reclamele la BMW cum arata:
    https://www.driving.co.uk/news/news-bmw-m4-convertible-ad-banned-for-encouraging-unsafe-driving/
    https://www.theguardian.com/media/2015/nov/04/bmw-ad-banned-3-series
    https://www.bbc.com/news/technology-44052613
    https://www.express.co.uk/life-style/cars/796738/BMW-760Li-xDrive-advert-banned-Highway-Code
    Deci avem M4, Seria 5, Seria 7 reclame ce promoveaza condusul IRESPONSABIL!!!
    Nu mai mintiti!!!!!!!!!!!!!
    Sunt nenumarate studii si prin Suedia, Finlanda, Olanda care arata ca posesorii de BMW-uri sunt niste retarzi!!!!
    Sunt urmariti de politie pentru ca multi fac numai ilegalitati!
    2 6
  • si ala impins de urs acu ceva zile tot benve avea.
    0 4
  • un cetatean
    Statistica pe 2020, marci implicate in accidente, soc si groaza, Dacia pe primul loc, cine ar fi crezut ca sunt mai multe Dacii decat Bmw ?


    https://www.observatorulph.ro/auto-moto/2601042-ce-marci-de-masini-au-fost-implicate-cel-mai-des-in-accidente-rutiere-grave-in-romania-in-ultimul-an#:~:text=Conform%20datelor%20furnizate%20de%20Poli%C5%A3ia%20Rom%C3%A2n%C4%83%2C%20anul%20trecut%2C,de%20%C5%9Foferi%20de%20Dacia%2C%20Ford%2C%20Mercedes%20%C5%9Fi%20BMW.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru