Bentley şi Audi vor împărţi un motor V8
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
În curând, Bentley şi Audi vor avea o motorizare comună. Dacă această veste nu v-a surprins, motorizarea respectivă va fi mai mică de 6.000 centimetri cubi, urmând să aibă o cilindree de "numai" patru litri. Propulsorul V8 face parte din iniţiativa celor de la Bentley de reducere a emisiilor de CO2 şi va beneficia de un sistem de injecţie directă. Oficialii celor două mărci nu au specificat dacă propulsorul respectiv va fi echipat cu un sistem de supraalimentare.
Debutul noului motor va avea loc pe Bentley Continental GT la finele acestui an. În comparaţie cu actuala unitate W12 twin-turbo de 6.0 litri, emisiile de CO2 sunt reduse cu 40 de procente. Performanţele noii motorizări nu au fost încă dezvăluite, dar sunt şanse ca versiunea Bentley să fie ceva mai puternică decât propulsorul de la Audi. Potrivit britanicilor de la "WhatCar?", noul motor va fi supraalimentat cu un compresor mecanic.
Ipoteza supraalimentării cu un compresor mecanic este plauzibilă în special pentru cei de la Audi. Cel mai bun exemplu ar fi motorul V6 TFSI de 333 CP al lui S5, motor supraalimentat cu un compresor mecanic amplasat într-un corp comun cu admisia de aer.
În cazul Audi, noul motor V8 va fi rezervat modelelor de performanţă din clasa de lux, în timp ce Bentley l-ar putea oferi pe o versiune entry-level.Via | MotorAuthority
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Modele noi
-
Cu ocazia Bharat Mobility Expo, MG a lansat modelul Majestor în India. Este vorba despre un SUV, de mari dimensiuni, poziționat în vârful portofoliului de modele destinate acestei piețe. (20.01)
-
Mercedes-Benz pregătește revenirea pe piață a Clasei S Coupe. Noul model poate fi văzut deja într-o serie de imagini patent, iar acesta ar urma să fie produs în serie limitată. (20.01)
-
Skoda a lansat o nouă motorizare pentru varianta hatch a lui Superb. Noua motorizare este o unitate hibridă cu încărcare la priză, care promite să ofere o autonomie electrică de peste 120 de kilometri. (17.01)
- Noua Skoda Superb Hatch, acum și în versiune PHEV: autonomie electrică de peste 120 km
- Euro NCAP: Cele mai sigure mașini testate în 2024
- Volkswagen ID.7 a parcurs 941 de kilometri cu o singură încărcare
- Primele imagini neoficiale cu noul Volkswagen T-Roc
- FOTOSPION: Primele imagini cu Skoda Space, un crossover electric cu 7 locuri
comresrorul ( la masina ) e actionat de arborele cotit si este mai gurmand ( consma mai mla benzina / motorina ) , iar turbina e actionata de gazele de esapament si are nevoie de intercooler ( gazele de esapament incalzind turbina si automat aerul care intra , intercooler-ul fiind sistem care raceste aerul care intra , altfel s-ar incinge prea tare ) , ambele baga mai mult aer in motor pentru a creste puterea ( stiind ca pentru aprindere e nevoie si de oxigen pe langa comustibil )
deci nu e corect "compresor" , ci "turbina"