Bentley demonstrează combatibilitatea eFuel în cadrul lansării noului Continental GT Speed

de Silvian Irimia
Joi, 24.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul lansării noii generații Continental GT Speed, Bentley a demonstrat combatibilitatea eFuel cu motoarele deja existente. Cum? Printr-un traseu de 12.900 pe cele mai populare trecători montane din Elveția.

Utilizarea combustibililor sintetici (eFuel) face parte din angajamentul celor de la Bentley de a reduce emisiile poluante, inclusiv cele de la evenimente media internaționale.

Mai exact, 157 de invitați din întreaga lume au ajuns în Elveția pentru lansarea celei de-a patra generații Continental GT Speed. Pentru prima dată, eFuel a fost folosit pentru a demonstra compatibilitatea sa cu motoarele cu combustie existente.

Testul special a implicat 12 mașini Continental GT Speed pe un traseu care a combinat 4 trecători montane celebre (Sustenpass, Grimselpass, Nufenenpass și Gotthard). După aproximativ 12.900 de kilometri parcurși în 7 zile, a fost înregistrată o reducere cu 30% a amprentei de carbon per invitat, conform Bentley.

Acest eFuel-ul utilizat este un combustibil complet sintetic susținut de Porsche și produs la uzina Haru Oni din regiunea Magallanes, Chile. Dioxidul de carbon biogenic este capturat printr-un proces de fermentare și combinat cu hidrogenul creat prin electroliza apei pentru a crea metanol, care apoi poate fi rafinat în benzină.

Amestecul folosit de Bentley pentru Global Media Drive a fost R75, compus din 75% eFuel și 25% benzină obișnuită.

Acest combustibil a fost utilizat atât pentru Continental GT Speed, cât și pentru flota de suport.

În același timp, bateriile hibride de 25.9 kWh au fost încărcate cu electricitate 100% regenerabilă provenită de la centrale hidroelectrice și turbine eoliene locale. Per total, toate aceste soluții au dus la o reducere cu 93% a emisiilor de CO2 comparativ cu evenimentele anterioare.

via Bentley

Comentarii (1)

  • Cand soarta te loveste atat de "rau" incat iti permiti un Bentley, carbonul scos pe teava e printre ultimile tale griji.
    O grija mult mai mare este cum sa faci sa nu pari ipocrit atunci cand te dai ingrijorat de soarta planetei.
    Esti ingrijorat de amprenta mare de carbon a Benteley-ului tau? Nu-ti cumpara Bentley in primul rand si rezolvi mare parte din problema.
    Dar stim toti ca nu asa merge treaba.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru