Audi mizează pe hibride: se așteaptă la o tranziție lungă către electrice

de Tiberiu Safta
Miercuri, 24.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit lui Gernot Dollner, șeful Audi, tranziția către mașinile electrice se anunță a fi una mai lungă decât era anticipată în trecut. Drept urmare, Audi se va concentra mai mult pe dezvoltarea de noi modele hibride.

Conform planurilor sale de electrificare, Audi va lansa ultimul model nou cu motoare termice în 2026. Acest moment va fi urmat de retragerea tuturor modelelor cu motoare convenționale și hibride în 2033, anul în care constructorul de la Ingolstadt urmează să devină o marcă pur electrică.

Chiar dacă acest plan rămâne în picioare și după vânzările în scădere ale mașinilor electrice din acest an, Audi se așteaptă ca tranziția completă către electromobilitate să fie mai lungă decât era anticipată anterior.

Gernot Dollner, șeful mărcii cu 4 inele, a declarat pentru publicația britanică Autocar că Grupul Volkswagen se va concentra mai mult pe dezvoltarea unor modele hibride noi. „În cadrul Grupului Volkswagen, am recunoscut din timp că hibridele plug-in erau o tehnologie relevantă, iar acum putem vedea că tranziția durează mai mult decât credeam inițial”, a declarat Dollner.

Audi se angajează, totuși, să ducă la bun sfârșit planul său de electrificare.

Însă, pentru a ușura această tranziție, constructorul german va oferi modele cu 3 tipuri de motoare: termice convenționale foarte eficiente, hibride și, bineînțeles, electrice. La final, Dollner a mai spus că prima generație de modele electrice Audi va fi finalizată în 2027.

via Autocar

Comentarii (22)

  • Deci 2033, pe scurt.
    3 6
  • All right now baby, it's all right now
    2 1
  • Cu cat mai lunga tranzitia, cu atat mai multe amenzi pentru germani.
    https://www.cleanenergywire.org/news/german-govt-must-amend-inadequate-clean-air-programme-following-court-ruling
    https://www.bbc.com/news/science-environment-63012180
    Cica se platesc amenzi:
    https://www.breeze-technologies.de/blog/how-much-did-eu-cities-states-pay-in-air-pollution-fines/
    Si nu gasim printre ele statele care au mers pe electrice: Olanda .... Desi are o densitate de populatie destul de mare, are multe electrice, multe puncte de incarcare si se descurca bine.
    Aaaa si au limita de viteza de 100 km/h pe autostrazi intre orele 7:00-19:00 ca sa nu puta prea tare.
    La polul opus se situeaza germanii fara limita de viteza pe autostrazi si care fac reclame la masini puternice indemnand la viteza si condus agresiv.
    Si ca sa zica ei ca sunt eco, au bagat niste softuri ilegale mincinoase.
    7 9
  • Jian de la Calafat
    Mihăiță
    Tu ai prietenă ?

    P.S. Încearcă să fii onest cu tine însuți !
    13 8
  • De ce, te mănâncă în cr?
    7 7
  • ”La final, Dollner a mai spus că prima generație de modele electrice Audi va fi finalizată în 2027.”
    Bună asta! Atunci gama e-tron, ce e?
    7 0
  • Jian de la Calafat
    Adresez intrebarea lui @ Mihai, dar raspunde @Matei.:) OK, fie.
    Așadar, Mihai si Matei sunt acelasi user.
    Pe cale de consecinta, fă-ţi o viaţă!

    Tu chiar nu realizezi ca, nu doar te-ai metamorfozat intr-un despot gol de continut, ca sa nu mai afirm ca plictisesti teribil tot *salvand* planeta 24/7.
    Iar cand ai decis sa te sacrifici pentru supremul *ideal*, nici oboseala n-are cum sa-si mai faca simtita prezenta, nu-i asa ?!? :)
    14 3
  • Nu sunt Mihai, am răspuns eu ca asa mi s-a părut mie potrivit și amuzant.

    Paranoia asta cu userii multipli e comună pe aici. În mintea voastră voi sunteți multi și noi, sau eu, unul singur. Sunteți prea nesiguri pe voi ca să vă exprimați propriile păreri, trebuie să fie părerea gloatei - unde-s multi prostia creste și dușmanu' nu sporește.
    6 12
  • un cetatean
    Nu este nicio paranoia, este acelasi tipar, indiferent de nume, "ajungeti " la aceleasi concluzii, emisii, softuri ilegale, bmw, vag, linkuri, cocalari, tarani, toate problemele omenirii sunt din cauza celor enumerati, dar prostia din capul tau este doar din cauza ta .
    14 4
  • Ei, e bine ca te regăsești în enumararea aia.
    3 11
  • https://www.g4media.ro/kamala-harris-si-sotul-sau-doug-emhoff-se-confrunta-cu-un-val-de-atacuri-sexiste-si-rasiste-online-numar-tot-mai-mare-de-mesaje-antisemite-si-misogine-ale-extremei-drepte-pe-masura-ce-candidatura.html

    Ăștia sunteți.
    3 11
  • Iaca o mai intrat unu la spovedanie sub poala popii.
    Curaj baieti, curaj, hai hai, si aia mai din spate, nu va ascundeti, veniti si marturisiti.
    6 1
  • @un cetatean
    Pai adevarul este ca s-au folosit niste softuri ilegale pentru ca dieselurile nu sunt nici economice si nici asa curate cum au declarat, altfel nu ar fi trebuit sa minta.
    Cat despre BMW si cocalarii care le cumpara, e caz studiat international si toti au ajuns la acceasi concluzie: marca se adreseaza unora mai putin luminati, face reclama la viteza si agresivitate.
    Iar tranzitia se face greu pentru ca nu se vrea.
    Daca guvernele ar fi triplat pretul la motorina prin accize si ar fi investit banii in infrastructura pentru electrice, atunci se putea face ceva.
    Dar mai au germanii de vandut motoarele diesel de pe stoc, ca au investit prea mult in ele ca sa le piarda asa repede si usor.
    Deci daca tarile vor miscare rapida: triplat pretul la motorina si apoi discutam.
    3 9
  • Aceste 2 strumfite sunt niste panarame electrice.Tre sa te obisnuiesti cu ele.
    10 2
  • Seriff
    @11:53, vise taica, electricele s-au dus in cap anul acesta mai rau ca niciodata, termicele rup la vanzari, cine mai produce diesel il vinde bine mersi, niciodata electricele nu vor fi majoritare, sunt de domeniul trecutului deja.
    13 2
  • @ isterica de la 11:53
    Foarte multi producatori au pe stoc in Romania masini Diesel. Noi. Ar pune mai multe, dar n-au coloana vertebrala, se tem, de guralivi isterici cu gargauni incalziristi in cap. Asa cum esti si tu. De ex exista Clio 1.5 dCi, legendarul motor fiabil si economic, care n-are moarte. Exista si Focus cu Diesel, nou noute. Eu am urmarit stocurile: se vand f bine. Si ei aduc altele. :) Daca nu ar exista niste creaturi ca tine care fac istericale, plus daca nu ar exista agenda ideologica incalzirista, repet, Diesel s-ar vinde ca painea calda in continuare. Electricele s-au dus in cap peste tot IN CIUDA promovarii exasperante din media si IN CIUDA banilor publici bagati in ele sub forma de subventii. Aceasta informatie e suficienta pentru un om lucid. Capetele seci nu inteleg in ciuda evidentelor.
    11 3
  • https://www.gbnews.com/lifestyle/cars/ford-electric-vehicle-major-brands-stellantis-nissan
    5 2
  • @Seriff
    https://alternative-fuels-observatory.ec.europa.eu/general-information/news/europes-ev-market-update-may-2024
    Citam pentru mamcatorii de ciocolata care dezinformeaza:
    Decline of Diesel: Diesel vehicle registrations dropped by 11% YoY, holding only 12% of the market. The decline of diesel is evident and suggests a phasing out well before the 2035 internal combustion engine (ICE) ban.
    Deci se pare ca dieselul moare inainte de 2035, cum era si normal.
    Nu mai manca c...ca iti pute gura.
    3 6
  • Banditos
    Fata de iunie 2023, in 2024, diferenta intre electrice si diesel se mentine la 1.7% in favoarea ...electricelor.

    Concluzie: vanzarile se duc in cap pentru electrice si dieselul se vinde ca painea calda.

    ...Stan si Bran...
    4 2
  • @Seriff
    https://piataauto.md/Stiri/2024/07/Belgienii-inaugurat-prima-statie-lume-situata-largul-marii-incarcarea-navelor-electrice-energia-venind-direct-de-la-turbinele-eoliene-preajma/
    Se misca multe in directia buna.
    Numai limitatii raman in urma si imput.
    Mai si mint si distrag atentia publicului de la ce se intampla in lume.
    https://www.weforum.org/agenda/2022/12/swedish-electric-regional-airliner/
    1 6
  • Lasă vraja Audi… 2030 full electrici, de ce nu 2026 ca sunteți mai moț ;)
    3 0
  • Seriff
    @20:07, ce treaba au masinile diesel, zici ca numai diesel exista ca masina termica, electricele sunt la coada vacii la vanzari, mai ales de cand s-a scos pomana, baza e tinuta de termice (adica benzina, hev si diesel), dar ce sa stie un taran cu 4 clase care pune botul la ce minte presa progresista, apropo ai reusit sa te inscrii in partitul LGBT? Te asteapta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru