Audi: directorul de vânzări, înlocuit de șeful pe Europa al celor de la Porsche

de Silvian Irimia
Sambata, 31.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Directorul de vânzări al Audi, Hildegard Wortmann, a ales să se retragă din funcție și va fi înlocuită de Marco Schubert, șeful pentru Europa al celor de la Porsche.

Wortmann s-a alăturat Audi în iulie 2019, după o carieră de mai multe decenii la BMW, pentru a conduce departamentele de vânzări și marketing ale mărcii.

Ea a fost prima femeie din consiliul de administrație al celor de la Audi. De asemenea, Hildegard a fost membră a consiliului de administrație Volkswagen și responsabilă de vânzări în cadrul comitetului executiv extins.

Ea a supravegheat vânzări record de 1.9 milioane de mașini în 2023, după ani în care compania s-a străduit să-și recâștige locul pe piață după pandemie.

Cu toate acestea, provocările nu au lipsit în acest an. De la problemele din lanțul de aprovizionare până la o prăbușire generală a cererii pentru vehicule electrice, Wortmann s-a confruntat cu toate.

Audi a promis o reîmprospătare în 2024 și 2025, cu peste 20 de modele noi de motoare electrice și cu combustie, urmate de modele exclusiv electrice din 2026.

Schubert, care se află la Porsche din 2021, a lucrat anterior la Audi ca șef al afacerilor lor din China.

El a ocupat, de asemenea, roluri de conducere în Suedia și nordul Europei. Schubert va prelua funcția începând cu 1 septembrie.

Comentarii (1)

  • Tot ce se va lansa în 2026 este fake în faza de preserie (prototip)… Audi au printre cele mai mari scăderi la electrice. Sunt chiar curios cum o s-o dea la întors.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru