Audi A2 renaște ca model electric: mașina a fost creată de un grup de studenți

de Tiberiu Safta
Miercuri, 23.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat imagini oficiale cu un exemplar al vechiului A2. Acest exemplar a fost transformat într-o mașină electrică de către un grup de studenți și este botezat A2 e-tron.

În urmă cu 25 de ani, Audi prezenta lumii întregi modelul A2, un hatchback de dimensiuni subcompacte. Acel model a fost produs între 1999 și 2005 și a rămas unul dintre cele mai neobișnuite modele produse vreodată de constructorul de la Ingolstadt. Vechiul model al mărcii germane avea o caroserie foarte înaltă, confecționată din aluminiu. Ca motorizări, Audi A2 primea două motoare pe benzină și 3 motoare diesel în 3 cilindri.

Acum, pentru a marca cei 25 de ani de la debutul lui A2, Audi a decis să readucă modelul la viață cu ajutorul unui grup de studenți. Astfel, constructorul german a prezentat un exemplar transformat într-o mașină electrică și care a primit și un nume nou: A2 e-tron.

Față de modelul original, Audi A2 e-tron primește, pe lângă un propulsor electric, numeroase noutăți vizuale. În față avem acum cele 4 inele Audi iluminate, precum și faruri LED subțiri, deasupra cărora sunt montate carcase în forma farurilor originale.

La fel ca la modelul original, grila este acoperită. Partea din spate este și aceasta ușor modificată, cu stopuri LED noi și cu sigla Audi iluminată. Jantele de dimensiuni mari completează exteriorul, iar modificările sunt completate și de scaune noi în habitaclu.

Audi nu a dezvăluit detalii despre propulsorul acestui exemplar unicat. Pentru moment, noul Audi A2 e-tron este doar un exercițiu de design. Constructorul de la Ingolstadt nu are planuri de a relansa modelul A2 în viitorul apropiat.

via Audi

Comentarii (2)

  • Clique
    Slăbuț, cu ani în urmă exista (bănuiesc că încă există) un service în Ungaria care se ocupa cu conversia modelelor A2 la electric.
    2 0
  • Bune erau masinile astea, sasiu de aluminiu, motor diesel, consum extra super bun.
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru