Energia generată este suficientă pentru consumul anual a 5.000 de locuințe.
Audi a anunțat în această săptămână inaugurarea unui parc solar pe acoperișurile a două centre logistice din cadrul uzinei de pe care o deține în localitatea maghiară Gyor.
Parcul solar are o suprafață totală de 160.000 de metri pătrați și a fost realizat din 35.000 de module solare. Acesta poate genera anual 9.5 GWh de energie, cantitate suficientă pentru a alimenta anual 5.000 de locuințe.
Principalul avantaj al noului parc solar este scăderea emisiilor de dioxid de carbon cu circa 6.000 de tone pe an. Noul parc solar a fost realizat în colaborare cu reprezentanța din Ungaria a companiei de utilități E.ON.
"Obiectivul nostru este clar: până în 2025, toate sediile Audi ar trebui să fie neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Prin transformarea fabricilor noastre în producători de energii regenerabile, aducem o contribuție importantă la protecția climei", afirmă Peter Kössler, membru în consiliul de administrație al Audi Production.
Uzina Audi din Gyor utiliza deja numeroase surse de energie curată.
De exemplu, germanii folosesc anual în cadrul uzinei 82.000 MWh de energie generată din surse geotermale pentru a acoperi 70% din necesarul de căldură pe parcursul sezonului rece, în timp ce restul de 30% provine din utilizarea gazului natural.Via Audi
pe luna? nu, pe pamint.
dar, evitand asta, uite ce chestie uriasa au facut cei de la audi, cu ajutorul unei companii ce e prezenta si in romania. deci se poate
Dacia, sau mai bine zis zgârciţii de la Renault, se aude ??
dar, ca tot veni vorba de imagine, în imagine apar 3.800 case si nu 5.000 cum ne zice a.m.
oricum fotovoltaice pe cladiri e mai bine ca pe terenuri agricole cum mai vedem pe la noi.
Ungurii au oferit condiții iar economia lor profită, în schimb în România mulți ani a fost mimată dezvoltarea infrastructurii și doar a crescut din pix salariul minim fără alte măsuri stimulative pentru mediul de afaceri.
Și atunci ce e de mirare? Că nivelul salarial din Ungaria stabilit concurențial bate la fund salariile din România reală (nu România de la stat, care taie frunză la câini pe salarii nemeritate)?
Renault nu e organizație de ajutorare (cum e statul român pentru o grămadă de asistați care freacă menta în loc să pună osul la treabă), și în loc să comentăm salariile pe care le dă la nivelul pieței din România, ar trebui să ne gândim cât de rupte-n c*r ar fi alea 2-3 județe pe care le susține direct și cum ar fi Argeșul sau Vâlcea fără ei, probabil un fel de Vaslui și Teleorman.
Sau poate ar fi mai bine ca micul avantaj pe care-l mai avem în UE (costurile mai mici cu salariile plus o oarecare mărime a pieței, că la infrastructură încă lucrăm) să fie sfărâmat și să plece și puținii producători pe care-i avem către Maroc, Turcia sau Bulgaria, și să ne explice ”geniile” modelului economic bazat pe corupție și pomeni cum ne ajută acel salariu mediu artificial fără competitivitate economică reală.
Când o să pricepem că cel mai mult rău ni-l facem singuri și o să-ncetăm să dăm vina exclusiv pe alții (manipulați fiind sau nu) pentru ce nu suntem noi în stare, atunci o să-nceapă să ne meargă mai bine.
In fine, in ziua de azi panourile solare moderne convertesc un spectru mai mare de radiatii solare deci sunt mult mai eficiente. Profiturile cresc si ele pe masura. Cine are bani si stie sa-i puna sa lucreze, o duce foarte bine.
Intre timp, din pacate in Romania, politicienii si-au atins maximul de inteligenta in furtul grosier, indiferent ca e pe fata sau pe ascuns. Au vandut orice a fost bun public pe mai nimic sau au distrus cu buna stiinta industrii intregi, pe mai nimic, pentru a face loc concurentei straine.
Nu strainii sunt vinovati, ci noi. Totul pleaca in primul rand de la educatie. Poate sa traga muncitorul roman pana la epuizare. Atata timp cat punga de puroi de la varf nu se sparge, omul nu se va putea ridica din mizerie.