Astazi se depun ofertele de preluare Opel. Cine preia marca germana?
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Dupa ce Fiat Group, pe de o parte, si Magna-GAZ, pe de alta parte, si-au aratat pana acum disponibilitatea si ofertele pentru a prelua Opel, compania germana parea condamnata sa aleaga intre cele doua parti pentru a-si asigura viitorul. Ei bine, conosortiul belgian RHJ International, cunoscut in Europa pentru serviciile de productie si livrare de piese si subansamble auto, si-a declarat intentia de a intra in joc.
Informatia a fost publicata de catre publicatia Financial Times chiar astazi, ziua in care oficialii GM Europe si cei din guvernul german asteapta ofertele clare pentru preluarea Opel. De altfel, oficialii GM anuntasera astazi de dimineata ca se asteapta la "cel putin trei oferte clare" pentru preluarea marcii germane, fara sa precizeze clar din partea cui pot sa vina acestea.
CINE VREA OPEL?
Fiat este unul dintre pretendentii la preluarea Opel. Compania italiana isi doreste sa combine operatiunile europene GM cu deja anuntata alianta dintre Chrysler si Fiat Group pentru a forma al doilea producator auto mondial, dupa Toyota.
Producatorul de subansamble Magna si-a exprimat interesul pentru preluarea Opel.
Compania canadiano-austriaca s-a aliat in acest scop cu rusii de la GAZ, firma detinuta de magnatul Oleg Deripaska si sustinuta din spate de Vladimir Putin.RHJ International este cea mai noua parte intrata in joc, compania belgiana reprezentand o solutie inedita, de ultim moment pentru Opel si GM.
CAT COSTA OPEL?
Conform Financial Times, GM Europe se asteapta ca fiecare dintre cele trei potentiale parti concurente sa inainteze o oferta de preluare care sa includa o suma de cel putin 650 de milioane de euro. In cazul in care afacerea se va baza pe o licitatie, Fiat ar putea avea probleme in mentinerea unei oferte viabile, unul dintre purtatorii de cuvant ai italienilor anuntand ieri ca Fiat intentioneaza sa creeze o alianta de tipul celei realizate deja cu Chrysler. Altfel spus, Fiat nu vrea sa investeasca bani, urmand sa ofere know-how si tehnologie in schimbul unei parti substantiale din Opel. "Suntem in criza, insa avem inca o valoare ridicata. Acest tip de remarci nu fac decat sa exprime aroganta si lipsa de respect pentru muncitorii de la Opel", a declarat in acest context Klaus Franz, seful sindicatelor Opel.
Termenul-limita pentru oferte este ora 18 a Romaniei.
via | AFP
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Industrie
-
Lotus a anunțat oficial că renunță la planul său de a deveni o marcă pur electrică până la finalul actualului deceniu. Viitoarele modele ale mărcii vor fi hibride și electrice cu range extender. (21.11)
-
Peste 4000 de angajați Ford din Europa urmează să fie concediați în următorii 3 ani. Forța de muncă a mărcii în Europa va fi redusă cu aproape 15% ca o măsură de reducere a costurilor. (21.11)
-
Stellantis a dezvăluit oficial o nouă arhitectură care va fi prezentă la viitoarele SUV-uri și camionete ale Grupului. Noua platformă STLA Frame va oferi cea mai multă flexibilitate dintre toate platformele, deoarece va fi compatibilă cu motoare termice, hibride, electrice și chiar cu range extender și cu hidrogen. (20.11)
- Noul Opel Frontera poate fi comandat în România: start de la 22.400 euro
- Prima imagine cu interiorul noului Hyundai Ioniq 9
- Noul Hyundai Ioniq 9 este aici: cel mai avansat SUV al mărcii are autonomie de 620 km
- Noul Hyundai Elantra N TCR Edition: versiune inspirată de cursele de turisme
- Prețuri noua Skoda Elroq în România: start de la 35.000 euro
Comentarii (0)