Asa va arata noua generatie Matiz/Spark

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.11.2007
Chevrolet a ales conceptul care va sta la baza noii generatii a modelului Matiz/Spark. Numele sau este Beat.

Esential

4.7 litri/100 km este consumul mediu anuntat pentru versiunea de productie a conceptului Beat

In luna aprilie a acestui an, Chevrolet a lansat o provocare pentru fanii modelelor mici. Americanii au creat trei concepte de clasa mica botezate Trax, Groove si Beat, publicul urmand sa voteze modelul preferat. Chevrolet a anuntat atunci ca va dezvolta o versiune de productie a conceptului castigator.

Salonul Auto de la Los Angeles a marcat oficial incheiarea concursului si stabilirea castigatorului, care, potrivit voturilor inregistrate pe site-ul special creat de Chevrolet, este conceptul Beat. Din cei 1.8 milioane de votanti, 875.000 au votat cu Beat, 753.000 cu Groove in timp ce Trax nu fost foarte bine primit de public.

Aceasta decizie va afecta si piata romaneasca, versiunea de productie a conceptului Beat urmand sa inlocuiasca actuala generatie a Matiz-ului. Americanii au anuntat deja ca modelul va fi produs in Coreea de Sud si nu va fi vandut in Statele Unite. Micul model va intra pe pietele recunoscute pentru publicul atras de vehiculele mici.

Potrivit oficialilor Chevrolet, versiunea de productie a conceptului Beat va impresiona in primul rand prin consumul mic de carburant, estimat la 4.7 litri/100 km.

Comentarii (13)

  • Frumos...
    Daca va avea un si un pret corect, va fi un succes de piata. Matizul pt. romani a fost o masina reusita din toate punctele de vedere.
    0 0
  • Matiz
    Matizul e o masina buna, numai sa n-o lovesti la iesirea din parcare fiindca risti sa stai zile bune in spital.
    0 0
  • Marius
    Noul Matiz
    1. Interesant este ca vechiul concept de Matiz a fost desenat de Giugiaro pt Fiat, insa ei l-au refuzat si asa a fost preluat de Daewoo.
    2. In ziua de azi, clasa mica ar fi cea mai recomandata pt circulatia in marile orase. De la clasa compacta in sus e cam aiurea, masinile sunt mai grele, toaca mai mult la 100 km, sunt mai greu de intretinut si costa sensibil mai mult.
    Dar nu recomand nimanui clasa mini. Pe langa faptul ca in portbagaj incape doar posetutza partenerei cu un prezervativ in ea, ce te faci daca intra un idiot cu o masina mare in tine, chiar si la 50 km/h ? Ai sanse mari sa mori sau sa ramai infirm. Macar ganditi-va la femeile voastre cu care mergeti in masinutze din astea.
    Asa ca ar fi recomandat un efort putin mai mare ca sa cumparati o masinutza de clasa mica. Odata cu banutzii creste si imaginea, si tehnologia, si siguranta. :P
    0 0
  • bogdan
    chevrolet
    mie imi place f mult politica lor de a crea niste cincepre din care publicul sa isi aleaga ce vrea
    daca ar face toti constructorii la fel nu am mai vedea azi pe strada esecuri ca fabia si multe altele
    0 0
  • Pe bune?
    Si masina unde este?:)))
    0 0
  • toteu
    numai jentile de ea.. acuma sincer...
    0 0
  • pt. toti
    Mariuse ai perfecta dreptate, eu am cumparat o masina mai zdravana, suntem in Romania (aprpo - spoilerul va ramane intreg?), dar cand nivelul de trai va fi destul de bun nu vom mai fi obligati sa caram ca disperatii (de o viata o fac in toate sensurile, de la oras la tara, de la tara la oras sau de oriunde catre oriunde) acestea ar fi masinutele cu care ar trebui sa circulam pe sosele bune, sa ne permitem sa mancam oriunde, sa cumparam o haina etc., poate va veni si ziua aia, eu nu o mai apuc.
    0 0
  • tareee
    E tare ce sa mai vorbim.Mie unuia mi se par toate 3 concepte destul de ok!
    0 0
  • zic eu
    matizul e masina ideala pt tara noastra zic eu ... mica sa te strecori in locurile aglomerate, economa din toate punctele de vedere (intretinere+consum) ... raport calitate pret vorbesc de masina noua nu are adversar ...stiu persoane care au dat matizu pe L***n si le vine sa planga daca aduci vorba despre afacerea asta ...
    0 0
  • noutati nu baliverne
    de 100 de ani a aparut conceptul asta... :(
    0 0
  • maaarsh..super
    imi iau matiz:))):D
    0 0
  • Campus
    Matiz
    Arata superb! si de ce sa nu recunosc au un prieten pe TAXI care a facut peste 500.000 de km fara nici un fel de reparatie la motor sau cutie de viteza! a schimbat la 300.000 de km telescoapele...
    0 0
  • mihaita
    matiz
    am un matiz si vreau si eu unul dasta ca e frumos tare.fimia mea vrea si ea unul.ii plac la nebunie gentile
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru